• Menu

0 recente resultaten

Tijdlijn Digital Markets Act en Digital Services Act

De Digital Markets Act (DMA) en Digital Services Act (DSA) zijn de nieuwe Europese platformwetten. Deze Brusselse wetten leggen de (grote) platformen regels op. Regels die hen ter verantwoording roepen en onze digitale burgerrechten beter beschermen. Het eerste wetsvoorstel kwam in december 2020, in 2022 werd een akkoord bereikt en in 2023 en 2024 beginnen deze nieuwe regels te gelden. In dit overzicht vind je een beschrijving van ons werk op deze wetten, opgedeeld in de fases van het wetgevingsproces.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond platformen?

Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief over platformen!

Als je hier je e-mailadres invult, dan sturen we je onze nieuwsbrief over online platformen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag