Bits of Freedom

Bits of Freedom, opgericht in 1999, is dé beweging die opkomt voor internetvrijheid in Nederland. We richten ons op twee voor die vrijheid essentiële grondrechten: communicatievrijheid en privacy.

We zetten ons in voor beter beleid bij overheden, instellingen en bedrijven. De ene keer adviseren we, de andere keer voeren we actie. We werken met verstand van zaken, vanuit een heldere visie en met hulp van een betrokken achterban. Ook bieden we mensen praktische handvatten bij het beschermen van hun eigen online privacy en vrijheid.

Wij zijn een stichting, bestaan uit ongeveer tien medewerkers, zo'n 750 vrijwilligers en hebben een bestuur en een raad van advies.

Ons werk wordt gefinancierd door duizenden particuliere donateurs, door bedrijfsdonateurs en door enkele fondsen en projectsubsidies. Meer hierover lees je hier. Ons meest recente financiële jaarverslag vind je hier.

Wil je ook een bijdrage leveren aan ons werk? Dat kan als vrijwilliger of als (bedrijfs-)donateur. Als wij een vacature voor een vaste aanstelling hebben, vind je die hier.

Als je hier je e-mailadres achterlaat, houden we om de week op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons werkterrein.

Bureau

Het dagelijks werk wordt uitgevoerd door de vaste medewerkers op het hoofdkwartier in Amsterdam.

portret Evelyn Austin

Evelyn Austin

Directeur

portret Lotte Houwing

Lotte Houwing

Beleidsadviseur

Profielfoto van Rejo Zenger

Rejo Zenger

Beleidsadviseur

Nadia Benaissa

Beleidsadviseur

Lotje Beek

Beleidsadviseur

Bér Engels

Communicatiestrateeg

Nico Voskamp

Partnerships & Development

Profielfoto van Inge Wannet

Inge Wannet

Officemanager

Meri Urdaneta

Vormgever/ communicatiemedewerker

Sam Sammor

Systeembeheerder

Bestuur

Het bestuur van Bits of Freedom treedt op als werkgever en bewaakt het financiële beleid van de stichting.

Raad van advies

Bits of Freedom heeft een onafhankelijke raad van advies. Deze bestaat uit experts met kennis op het gebied van recht, politiek, media en communicatie, het bedrijfsleven, kunst en technologie. De raad van advies komt twee keer per jaar bij elkaar en geeft advies aan Bits of Freedom over een aantal specifieke vraagstukken over de middellangetermijnstrategie.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.