• Menu

0 recente resultaten

Rejo Zenger

Rejo is beleidsadviseur bij Bits of Freedom.

Al vanaf het eerste moment dat ik met het internet in aanraking kwam, was ik verkocht. Ik was gefascineerd door het de onbegrensdheid en het open karakter van het internet en de vrijheid die dat opleverde. Vrijwel direct realiseerde ik me ook dat die vrijheid niet vanzelfsprekend is.

In de strijd tegen misbruik van het internet begon ik in 2002 het project Spamvrij.nl. Daarna heb ik als systeembeheerder bij verschillende internet providers meegewerkt aan de technische infrastructuur waarop het internet draait. De groeiende drang tot controle door overheid en bedrijfsleven was me toen al een doorn in het oog en ondernam ik al op kleine schaal actie. In de loop van de tijd realiseerde ik me pas echt goed hoe technologie de mens reguleert en dat je als ontwikkelaar van technologie een grote verantwoordelijkheid draagt.

"Nu internet een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij krijgt, neemt ook het belang van vrijheid op internet toe."

Nu onze digitale infrastructuur tot in alle haarvaten van onze maatschappij is doorgedrongen is het beschermen van onze vrijheid op het internet alleen maar belangrijker geworden. Ik acht mijzelf bevoorrecht een bijdrage te kunnen leveren aan een beweging die kritisch en constructief opkomt voor die vrijheid.

Laatste van Rejo Zenger

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag