Bits of Freedom gelooft dat het internet kan bijdragen aan een open en vrije samenleving. Het kan een krachtig instrument zijn in de strijd voor gelijke kansen en rechten en een eerlijkere verdeling van middelen. Het kan kennis en cultuur dichterbij brengen, en meedoen aan het publieke leven veel toegankelijker maken.

Credits:
Cezanne Ali

Om deze potentie te benutten, zijn twee zaken essentieel: de vrijheid om te communiceren en het recht op privacy. We bevorderen deze rechten door middel van onderzoek, beleidsbeïnvloeding, campagne, empowerment en het voeren van rechtszaken.

Vacatures

We hebben op dit moment geen openstaande vacatures.

Previous
  • Nadia Benaissa te gast bij een aflevering van Pointer over politieke microtargeting.
  • Lotte Houwing spreekt in de Tweede Kamer over de voorgestelde wijziging van de Telecommunicatiewet.
  • Karim Khamis reikt de Felipe Rodriquez Award uit aan Marleen Stikker. Big Brother Awards 2019 TivoliVredenburg - Utrecht Foto: Jeroen Mooijman
  • Rejo Zenger wordt geïnterviewd door de NOS over privacyschendingen door de politie.
  • Kortecursusmanipulatie.nl
  • Esther Crabbendam te gast bij Pointer.
  • Evelyn Austin spreekt in de Tweede Kamer over de contactonderzoekapp van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
  • Renushka Madarie reikt de Big Brother Awards Publieksprijs uit aan Minister Dekker. Foto: Jeroen Mooijman, CC BY-NC-SA 4.0
  • Vrijwilliger Ewald Ajaiso in onze nieuwe (2019) merch.
  • Daphne van der Kroft bemenst De Mobiele Wasstraat.
Next

Een greep uit ons werk:

Bij ons werken

We zijn een klein, idealistisch team dat hard werkt. Je collega's zijn juristen en techneuten, maar ook een theatermaker, een historicus, podcastmaker en een filosoof. We zijn een professionele, platte organisatie met weinig hiërarchie.

In deze tijden werken we zoveel mogelijk thuis. We doen dat met oog voor iedereens mentale en fysieke gezondheid. Geen urenlange videocalls dus, maar we checken wel regelmatig met elkaar in. Wanneer mogelijk en veilig, doen we dat tijdens een wandeling. Ongeacht of je thuis werkt of op kantoor, dragen we bij aan een goede werkplek. Reiskosten om collega's te treffen vergoeden we uiteraard ook.

Je werktijden zijn flexibel. Begin je graag heel vroeg dan is dat prima, maar als je liever eerst gaat sporten of de kinderen naar school moet brengen, of juist baat hebt bij veel korte pauzes gedurende de dag, dan is dat allemaal geen probleem. Verder bepaal je zelf wanneer je op vakantie gaat en kun je op de officiële feestdagen doorwerken om op andere dagen juist vrij te kunnen zijn.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.