Terug naar over ons

Evelyn Austin

Evelyn is de directeur van Bits of Freedom.

“Het gereedschap dat we hebben, is bepalend voor wat we doen.”

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in technologie, simpelweg omdat het gereedschap dat we hebben, bepalend is voor wat we doen. Onze technologie is tegelijkertijd een weerspiegeling van waar we als maatschappij staan, als een drijvende kracht van verandering. Via de kunsten, namelijk als programmamaker, redacteur en onderzoeker, ben ik in 2014 bij Bits of Freedom terechtgekomen. Het is een enorm voorrecht om hier bij te kunnen dragen aan een vrije en gelijkwaardige samenleving.

Als directeur ben ik sinds 2019 verantwoordelijk voor de strategie, het personeel, en de operationele leiding. In een eerdere functie ondersteunde ik onze vrijwilligersprojecten, droeg ik bij aan het verstevigen van het Europese netwerk waar we deel van uitmaken en schreef ik over de dominantie van grote communicatieplatforms.

Je mag mij wakker maken om het te hebben over (Mexicaans) eten, gekke en mooie internetprojecten, of om mij jouw internet te laten zien.

En verder...

Ik ben onderdeel van Reset's Network Investment CouncilBekijk hier het werk dat Reset doet.. Met Lilian Stolk richtte ik The HmmOntdek The Hmm op, een platform voor internetcultuur waar ik nog steeds als trouwe bezoeker elke maand iets nieuws leer en ontdek.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.