• Menu

0 recente resultaten

Maartje Knaap

Maartje is communicatie lead bij Bits of Freedom.

"The past was erased, the erasure was forgotten, the lie became the truth." - Als iemand mij vraagt wat mijn favoriete boek is, zeg ik nog steeds steevast 1984 van George Orwell. Ik vind het fascinerend dat de thema's die in dit dystopische boek uit 1949 naar voren komen, zoals privacykwesties en de vrijheid van communicatie, nog steeds actueel zijn. Fictie of toch niet?

In mijn loopbaan heb ik verschillende communicatiefuncties ingevuld. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de duurzaamheidssector.

Op het eerste gezicht lijkt het nogal vergezocht om de klimaatdiscussie met de privacydiscussie te vergelijken. Toch zijn er wel degelijk overeenkomsten. Beide zijn abstracte dilemma's: de opwarming van de aarde is niet met het blote oog te zien, evenals onzorgvuldig datagebruik en -verzameling. Die onzichtbaarheid zorgt ervoor dat we de problemen die beide discussies met zich meebrengen makkelijk over het hoofd kunnen zien.

Bij Bits of Freedom hou ik me bezig met het zichtbaar maken van deze verborgen structuren door hier open over te communiceren. Ik ben verantwoordelijk voor (de naleving van) de merk- en communicatiestrategie en het vergroten van de betrokkenheid bij onze onderwerpen, organisatie en evenementen.

Laatste van Maartje Knaap

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag