• Menu

0 recente resultaten

Martijn de Heer

Martijn is web developer bij Bits of Freedom

"Als ontwikkelaar ben ik geïnteresseerd in de intersectie van data, technologie en maatschappij. Deze interesse groeide vanuit een fascinatie voor het ontwikkelen van eigen gereedschap, de steeds fundamentelere rol van het internet en de toenemende macht die mega-corporaties hierover hebben.

De rol die wij, als gebruikers, steeds vaker moeten aannemen binnen software is een passieve rol. Eenrichtings-scrollen en je boodschappen schikken naar de vorm van het platform. Dit staat voor mij haaks op wat me HTML deed leren ergens in 2003, een plek om je eigen dingen te bouwen – volgens je eigen regels – en zonder dat je data werd verkocht.

De rol die wij, als gebruikers, steeds vaker moeten aannemen binnen software is een passieve rol. Dit staat voor mij haaks op wat me HTML deed leren ergens in 2003.

Ik denk dat we collectief een stuk kritischer mogen (en moeten) zijn over het gereedschap dat we gebruiken en hoe dit in elkaar zit. Eisen dat binnen de tools die we gebruiken ieders privacy wordt gewaarborgd, dat mensen online veilig en vrij zijn.

Als ontwikkelaar bij Bits of Freedom heb ik enorm veel zin om tooling te ontwikkelen dat mensen in staat stelt bij te dragen aan een veiliger en vrijer internet.

Naast mijn werk bij Bits of Freedom ben ik docent op de Grafisch Ontwerp afdeling van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. En vind je me dagelijks in een skatepark, speel ik gitaar en lees ik boeken.”

Laatste van Martijn de Heer

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag