• Menu

0 recente resultaten

Lotte Houwing

Lotte is beleidsadviseur bij Bits of Freedom.

Ik richt me vooral op de relatie tussen de Staat en de burger en de machtsverhoudingen die daarmee gepaard gaan. Zo werk ik aan het dossier op de geheime diensten (de Sleepwet) en de opsporingsbevoegdheden van de politie. Ik zet me in voor de bescherming van de burger tegen misbruik van deze macht.

Ik haalde bij de Rijksuniversiteit Groningen de bachelors filosofie en IT-recht, en rondde daarna een onderzoeksmaster ‘Functionaliteit van het Recht’ cum laude af. Daarbij legde ik de nadruk op digitale mensenrechten. Ik werkte binnen de onderzoeksgroep Security Technology and e-Privacy (STeP) van de RUG.

"Technologie brengt ons veel goeds, maar wordt ook vaak gebruikt voor controle en repressie. Vrijheden komen hierdoor onder druk te staan. Het is belangrijk om ruimte voor autonomie en experiment te beschermen, zeker ook online."

Ik liep stage binnen de sectie strafrecht bij Prakken d’Oliveira en ondersteunde arrestanten bij politieke acties. Ik was dossierhouder Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) bij het Public Interest Litigation Project.

Laatste van Lotte Houwing

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag