Wij geloven in een open en rechtvaardige informatiesamenleving. Een waarin mensen de macht ter verantwoording kunnen roepen en de status quo effectief kunnen bevragen. Al twee decennia is het onze missie om wetgeving en beleid te beïnvloeden ter ondersteuning van deze visie. We doen dit door middel van belangenbehartiging, campagne en juridische actie, in Nederland en Brussel.

Credits:
Social cut

Onze focus

De dataficatie van onze samenlevingen gaat gepaard met grote risico's. Nieuwe technologie wordt veel te vaak gebruikt om mensen te beperken in hun vrijheid en in hun vermogen om hun leven vorm te geven. De overheid houdt ons in de gaten. Grote bedrijven misbruiken onze kwetsbaarheden en manipuleren onze kijk op de wereld. Het onzorgvuldige gebruik van data leidt tot een codificatie, verhulling en een herhaling van discriminatie.

Twee rechten spelen een sleutelrol bij het beschermen van mensen tegen deze bedreigingen: privacy en de vrijheid van communicatie. Deze rechten kunnen ons ook in staat stellen het potentieel van het internet ten volle te benutten. Daarom strijdt Bits of Freedom voor de bevordering van deze rechten.

Onze organisatie

De afgelopen twintig jaar zijn we effectief geweest door onze unieke juridische en technische expertise, en door het creatief inzetten van een mix van onderzoek, belangenbehartiging, campagnes en juridische actie. We werken in Nederland en in Europa. Als één van de oprichters van European Digital Rights (EDRi) ondersteunen we het werk van EDRi in Brussel en dragen we bij aan de langetermijnstrategie en de veerkracht van ons digitale-rechten netwerk.

We zijn een stichtingLees hier meer over ons team een vast team, 700+ vrijwilligers, een bestuur en een adviesraad.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.