Hackwet voor de politie

Doe-het-zelf

Privacy Café

We houden bedrijven en overheden die onze vrijheid en privacy op internet in gevaar brengen, scherp in de gaten. Maar we helpen we jou ook het heft in eigen handen te nemen. Veilig en vrij online hoeft niet moeilijk te zijn.

We geven regelmatig tips wat je zelf kan doen om je eigen vrijheid online beter te beschermen. Wil je die niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hieronder vind je een paar voorbeelden van dingen die je nu meteen kunt doen.

Internetvrijheid Toolbox
We maakten met een groep gedreven vrijwilligers de Internetvrijheid ToolboxVoor praktische tips en tools kan je terecht op onze Internetvrijheid Toolbox. De Internetvrijheid Toolbox is hét adres voor al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met praktische adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die wél respectvol met jouw gegevens omgaan.

PIM, de Privacy Inzage Machine
Je digitale schaduw is enorm. Je staat geregistreerd in vele honderden, zo niet duizenden, databanken, verspreid over bijna net zoveel organisaties. Weet jij wat ze van je weten? PIM, de Privacy Inzage MachineWeet jij wat bedrijven van je weten? Gebruik nu PIM, de Privacy Inzage Machine, om daar achter te komen stelt in drie simpele stappen de brief op waarmee je inzage in jouw gegevens kan vragen.

Niets te verbergen?
Hoor jij van je collega’s, je mede-studenten of vrienden ook wel eens “Ik heb toch niets te verbergenBij onze tools vind je ook antwoorden op "Ik heb niets te verbergen"”? Bits of Freedom helpt je ze van een weerwoord te voorzien. Nu heb je 5 goede redenen waarom we onze privé-gegevens moeten blijven beschermen.

 

Previous
Next

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.