• Menu

0 recente resultaten

Versleuteling

Doe-het-zelf

Big Brother Awards

We houden bedrijven en overheden die onze vrijheid en privacy op internet in gevaar brengen, scherp in de gaten. Maar we helpen we jou ook het heft in eigen handen te nemen. Veilig en vrij online hoeft niet moeilijk te zijn.

We geven regelmatig tips wat je zelf kan doen om je eigen vrijheid online beter te beschermen. Wil je die niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbriefMeld je aan voor onze nieuwsbrief!. Hieronder vind je een paar voorbeelden van dingen die je nu meteen kunt doen.

Internetvrijheid Toolbox

Met een groep gedreven vrijwilligers hebben we de Internetvrijheid ToolboxGebruik de Internetvrijheid Toolbox! gemaakt. De Internetvrijheid Toolbox is hét adres voor al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met praktische adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die wél respectvol met jouw gegevens omgaan.

My Data Done Right

In 2018 is een wet ingegaan die burgers in staat stelt meer grip op hun data te krijgen. De AVG bepaalt dat jij te allen tijden het recht hebt op om aan organisaties (bedrijven, verenigingen etc.) te vragen wat zij van jou weten. Bits of Freedom ontwikkelde een toolCheck wat organisaties van jou weten via My Data Done Right! waardoor het super eenvoudig wordt om gebruik te maken van jouw rechten. Via www.mydatadoneright.eu kun je een organisatie vragen welke gegevens zij over jou hebben en waarvoor ze die gebruiken. Als je antwoord hebt gekregen heb je het recht om die gegevens te laten wijzigen, te corrigeren, over te dragen aan een andere dienstverlener of helemaal te laten verwijderen.

Join the team!

Bits of Freedom bestaat niet alleen uit zo’n 10 vaste medewerkers, maar ook uit zo’n 750 vrijwilligers. Die doen onmisbaar werk voor onze club: vertaalklusjes, gasten ontvangen bij de Big Brother Awards, Privacy Cafés organiseren, nieuwe tools testen... Heb jij ook zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Neem dan contact met ons op!Kom helpen, word vrijwilliger!

Artikelen over Doe-het-zelf

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag