• Menu

0 recente resultaten

Unicum: De geheime diensten hebben jouw gegevens vernietigd!

Naar aanleiding van onze klacht oordeelde de CTIVD Afdeling Klachtbehandeling dat de geheime diensten gegevens van miljoenen mensen onrechtmatig bewaarden. En dat zij die moesten vernietigen. We weten nu zeker dat dat is gebeurd.

Hoe is dit zo gekomen?

Wij dienden namens miljoenen mensen een klachtLees hier meer over de klacht die wij indienden in tegen de geheime diensten. Dat deden wij omdatDit is hoe de geheime diensten onze gegevens onrechtmatig lang bewaren de geheime diensten de gegevens van miljoenen mensen waar zij geen onderzoek naar doen langer bewaren dan zij wettelijk mogen. Het adviesDit is waarom het toezicht op de Nederlandse geheime diensten beter kan van de CTIVD Afdeling Toezicht, de toezichthouder op de geheime diensten, werd door de minister van tafel geveegd. Naar het oordeel van de Afdeling Klachtbehandeling moet de minister gelukkig wel luisteren, en daarmee bevrijdden wij de gegevensMet dit oordeel zijn die gegevens bevrijd van miljoenen mensen uit de klauwen van de geheime diensten. De ministers zeiden dan ook toeLees hier meer over de toezegging en waarom dit belangrijk voor jou is dat de gegevens vernietigd zouden worden, en dat er een bericht zou komen met hoe dat wordt gedaan.

Jouw gegevens een stukje veiliger

En dat bericht is er nu. De gedetailleerde informatie is helaas staatsgeheim en daarom alleen aan de toezichthouder gestuurd. Maar we weten nu wel dat alle gegevens die gaan over mensen en organisaties waar de geheime diensten geen onderzoek naar doen –nadat ze eerder al waren verwijderd– nu ook zijn vernietigd. Dat is het merendeel van de gegevens. En daarmee zijn jouw gegevens weer een stukje veiliger!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag