• Menu

0 recente resultaten

Morgen is het debat over #artikel13 en dit kan jij nog doen

Morgen is het langverwachte debat over #artikel13 in het Europees Parlement, en waarschijnlijk ook meteen de stemming. De laatste 24 uur om het internetfilter tegen te houden gaan dus nu in. Dit kan jij doen!

De nieuwe regels over copyright zullen ertoe leiden dat alles wat we uploaden op internet wordt gefilterd en mogelijk geblokkeerd.Dit betekent #artikel13 voor onze memes Dat zien wij niet zitten. Jij ook niet?

Het laatste nieuws

Op 26 maart om 12:30 gaat het Europees Parlement in debat over de auteursrechtrichtlijnen. Er zijn amendementen ingediend, onder andere om #artikel 13 er uit te schrappen. Daarover, en over het gehele plan, wordt waarschijnlijk meteen die middag gestemd. Op Twitter houden we je tijdens het debat op de hoogte.

Dit weekend waren er door heel Europa grote protesten tegenNRC: De straat op om het internet te redden de plannen. Er was ook minder nieuws: hoewel de Nederlandse SP fractie eerder beloofde tegen te stemmen zijn ze van mening veranderd. Als je nog van plan bent om de gratis tool te gebruiken om een parlementslid te bellen, dan zou je met hen het gesprek aan kunnen gaan.

In dit artikel Beschermt #artikel13 gebruikers tegen onterechte content-blokkades? leggen we aan de hand van de letterlijke tekst in de wet nog een keer uit waarom wij ons zorgen maken.

Wat kan jij doen?

1) Laat zien dat je tegen bent
Waarom maak jij je zorgen? Wat is je favoriete meme waarvan je niet wilt dat die verdwijnt? Post het op sociale media onder #article13, #artikel13 en/of #saveyourinternet. Verspreid onze argumenten: maak duidelijk waarom filters niet werken en gebruikers nog machtelozer worden. Het is belangrijk dat we laten zien dat veel mensen zich zorgen maken (en niet alleen sommige tech-bedrijven).

2) Bel een parlementslid
Via deze handige tool kan je gratis bellen met de leden van het Europees Parlement om hen jouw zorgen uit te leggen. Er staat ook een handleiding bij met tips voor zo'n gesprek.

3) Complimenteer de parlementsleden die zich al tegen hebben uitgesproken
Gelukkig is een groot deel van de Nederlandse Europarlementariërs tegen het voorstel. Laat hen weten dat je dat goed vindt. Wie weet haalt het anderen over de streep om hetzelfde te doen. Deze politici spraken zich al publiekelijk uit tegen het voorstel: Marietje Schaake (D66), Paul Tang (PvdA), Judith Sargentini (GL),  Anja Hazenkamp (PvdD),  Bas Eickhout (GL), Sophie in 't Veld (D66), Caroline Nagtegaal (VVD), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Matthijs van Miltenburg (D66), Auke Zijlstra (PVV), Jan Huitema (VVD) en Kati Piri (PvdA).

4) Doneer en steun onze strijd.
Wij doen er alles aan om deze wetgeving tegen te houden. Dat kan dankzij de financiële steun van duizenden supporters.

5) Blijf op de hoogte
Als je hier je e-mailadres invult, dan sturen we je een update als er belangrijke ontwikkelingen zijn rondom auteursrecht of specifiek artikel 13. We mailen je dan ook als we hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld een actie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag