Alles wat je moet weten over de Big Brother Awards 2018

Flashback: Big Brother Awards 2017

‘Toilettijd’ levert Teleperformance nominatie Big Brother Award op
DOSSIER: Big Brother Awards

Vanavond mogen twee mensen enigszins beschaamd het podium van De Rode Hoed betreden om hun Big Brother Award 2018 in ontvangst te nemen. In aanloop naar deze avond hebben we teruggekeken naar de winnaars van de afgelopen edities. Tot slot in deze reeks: wie wonnen er vorig jaar?

Sleepwet

Het kabinet won de publieksprijs van de Big Brother Awards 2017, de award die wordt uitgereikt op basis van jullie nominaties en stemmen. De regering kreeg deze vermaning natuurlijk wegens het doordrukken van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), de sleepwet. Heeft het kabinet iets geleerd van deze gênante onderscheiding? Het lijkt er niet op, gezien de eerste vernietigende evaluatieToezichthouder kraakt uitvoering waarborgen door geheime diensten van de Wiv door de Commissie Toezicht op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Focum

Profielhandelaar Focum ging met de expertprijs naar huis, voor het profileren en beïnvloeden van levenskansen, zonder daar de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook van Focum hebben we geen signalen dat het bedrijf het beleid inmiddels heeft aangepast. Gezien de boze reactie na de bekendmaking, zonder van enige serieuze zelfreflectie, waren de verwachtingen helaas al laaggespannen.

Kashmir Hill op video in de Stadsschouwburg Amsterdam

Kashmir Hill spreekt de zaal toe vanuit Barcelona (foto: Reinoud van Leeuwen)

Kashmir Hill

De positieve privacyprijs, de Felipe Rodriquez Award, ging vorig jaar naar Kashmir HillKashmir Hill's artikelen. Deze Amerikaanse journalist maakt met haar verhalen de privacyproblematiek op een originele en begrijpelijke manier inzichtelijk voor een groot publiek. Zij blijft onverschrokkenKashmir Hill: Meer mensen dan ooit zien het belang van privacy door publiceren, onder meer op Gizmodo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.