Foto: Scott Webb
De week van Tumblr porno, locatiedatahandel en de waarborgtruc

Flashback: Big Brother Awards 2013

In Nederland mag je op Facebook niet meer vragen of iemand zin heeft in seks
DOSSIER: Big Brother Awards

In Amsterdam worden op 22 januari de Big Brother Awards uitgereikt aan enkele van de grofste privacyschenders van Nederland. In aanloop naar deze avondKoop hier je kaartje in De Rode Hoed kijken we terug naar de winnaars van de afgelopen jaren. Wie vielen vijf jaar geleden in de ‘prijzen’?

Credits:
Foto: Scott Webb

Tijdens een mooie avond in Pakhuis De Zwijger waren de winnaars van de Big Brother Awards 2013: toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en de Belastingdienst.

Ivo Opstelten. Foto: Wouter Engler

Ivo Opstelten. Foto: Wouter Engler

Seriewinnaar

VVD’er Opstelten mocht de Publieksprijs mee naar huis nemen vanwege zijn hackvoorstel, zijn plannen voor kentekenregistratie en een hele reeks andere voorstellen en uitspraken waaruit bleek dat hij privacy van volstrekt ondergeschikt belang vond. Het was niet de eerste en helaas ook niet de laatste keer dat Opstelten een Big Brother Award op zijn schoorsteenmantel mocht bijzetten.

Leuker kunnen we het niet maken...

De Expertprijs ging naar de Belastingdienst. Het was een berisping voor het ‘stofzuigen’ van parkeer- en kenteken-gegevens die door anderen zijn verzameld en eigenlijk gewist hadden moeten worden. De Belastingdienst bleek even hardleers als minister Opstelten, en is dit jaar opnieuw genomineerdBepaal wie de Big Brother Awards Publieksprijs 2018 krijgt!, ditmaal voor de Publieksprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.