• Menu

0 recente resultaten

Ontdek de staat van privacy in Nederland op 22 januari 2019

Tijdens de Big Brother Awards 2018 onderzoeken we hoe het is gesteld met ons recht op privacy in Nederland. We gaan in gesprek over data op de werkvloer, voelen de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar aan de tand en testen onze eigen kennis. Wie wel van een gokje houdt kan na afloop zijn of haar privacy op het spel zetten in het casino. De avond begint om 20:00 uur en vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam.

Programma

Data is het nieuwe goud. Het biedt informatie over mensen en kan helpen om complexe ontwikkelingen inzichtelijk te maken. We verzamelen steeds meer data en laten computers op basis van grote hoeveelheden gegevens beslissingen nemen over onze toekomst. Maar is dit blinde geloof in data wel gerechtvaardigd? Wie komt de “dataficatie” van de wereld eigenlijk ten goede? Deze vragen en nog veel meer passeren de revue tijdens de Big Brother Awards 2018.

Onder leiding van Monique Steijns praten we over data op de werkvloerOntmoet de panelleden.. We reiken de Publieksprijs en de Expertprijs uit aan de grootste privacyschenders van 2018 en eren iemand die juist veel goeds heeft betekend voor ons recht op privacy. Na afloop van het programma kun je je privacy op het spel zetten in de Black Box Bellagio.

Met: spoken word artiest Elten Kiene, Hans de Zwart (Bits of Freedom), Joost Plattel (Quantified Self), Kirsten Fiedler (European Digital Rights), Linda Vermeulen (FNV), kunstenaar Roos Groothuizen en juryleden Carline van Breugel (studentenvakbond LSVb), Mitchell Esajas (New Urban Collective), Jurenne Hooi (Mental Health Caribbean), Paula Sie (Woonbond), Walter Etty (Rover), Wim Jongejan (Zorg-ICT Zorgen). Onder leiding van Monique Steijns.

Previous
Next

Over de Big Brother Awards

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Tijdens deze avond wordt onderzocht hoe het is gesteld met ons recht op privacy in Nederland.

We vragen aandacht voor personen, bedrijven en overheden die grove inbreuken hebben gemaakt op de privacy en vrijheid van burgers. Het publiek nomineert kandidaten voor de PublieksprijsBekijk de kandidaten en breng je stem uit! en bepaalt wie de grootste privacyschender wordt. Een vakjuryBenieuwd wie er dit jaar in de jury zitten? Bekijk het hier. reikt de Expertprijs uit. Maar we hebben ook aandacht voor positieve ontwikkelingen. Bits of Freedom reikt de Felipe Rodriguez AwardLees meer over de winnaar van 2018. uit aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten. Felipe Rodriguez was één van de oprichters van XS4ALL en De Digitale Stad en grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland. We hopen dat zijn voorbeeld anderen inspireert.

Big Brother Awards 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door EngageTV, Rode Hoed, Voordemensen.nl, XS4ALL, Michael Tjia en Vera van de Seyp.

Minister Kajsa Ollongren tijdens de Big Brother Awads 2017. Foto: Jeroen Mooijman (CC BY-NC-ND 4.0)

Journalist Maaike Goslinga tijdens de Big Brother Awards 2017. Foto: Jeroen Mooijman (CC BY-NC-ND 4.0)

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag