• Menu

0 recente resultaten

Blijf luid! – Nieuwe Europese platformwet helpt jouw kritische­ stem

De nieuwe Europese platformwet, de Digital Services Act (DSA), is sinds 17 februari van kracht. Met deze wet worden de rechten van gebruikers van online platformen, waaronder sociale media, beter beschermd tegen de macht van Big Tech. Om gebruikers op deze nieuwe rechten te wijzen en hen aan te sporen hier gebruik van te maken, lanceren we vandaag onze nieuwe website, jouwplatformrechten.nl, en onze campagne 'Blijf luid'! Klik hier om naar onze nieuwe site te gaan!

Jouw platformrechten

De afgelopen jaren hebben we achter de schermen in Brussel hard gewerkt aan de DSA.Lees hier meer over ons werk op dit onderwerp We zijn dan ook blij dat hij nu ingaat! De regels gaan grote impact hebben op de manier waarop jij online je stem kunt laten horen, en daar wijzen we je uiteraard graag op aan de hand van onze nieuwe website.Klik hier om naar de website te gaan We leggen de onderliggende problemen van grote online platformen uit én geven aan welke oplossingen de nieuwe wet voorlegt. Waar heb jij recht op, wat is een platform jou verschuldigd en hoe kun je je rechten daadwerkelijk gebruiken? Op de site staat bijvoorbeeld hoe je melding maakt van illegale content, hoe je een klacht indient bij een platform en hoe je de volgorde van je feed aanpast.

Blijf luid!

De website is natuurlijk voor iedereen, maar we willen deze vooral onder de aandacht brengen van activistische organisaties en mensen uit het maatschappelijk middenveld. Zij hebben sociale media nodig om een doelgroep te bereiken, maar worden nog veel te vaak tegengehouden door Big TechZoals bleek uit ons project 'The Public Interest vs. Big Tech'.. Hun content wordt verwijderd, ze kunnen geen advertenties plaatsen of ze krijgen zogenoemde shadowbans opgelegd. Met onze campagne 'Blijf luid!' roepen we ze daarom op om luid te blijven door de nieuwe regels uit de wet te gebruiken. In dit kader publiceren we ook een manifest, ondertekend door activisten en organisaties.

Help ons deze boodschap te verspreiden

Met jouw hulp kunnen we nog meer mensen op de hoogte brengen van de nieuwe Europese platformwetten, en zo zorgen dat kritische stemmen gehoord blijven worden. Deel onze boodschap via jouw online platformen.

Bedankt!

Deze campagne is gemaakt in samenwerking met KesselsKramerCheck hier de website van KesselsKramer en KesselsKramer Digital. De campagne is mogelijk gemaakt door het SIDN fondsCheck hier de site van het SIDN fonds! en EDRi (European Digital Rights)Check hier de site van EDRi. Daarnaast willen we de modellen die op het beeld van de campagne te zien zijn bedanken.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag