• Menu

0 recente resultaten

Hoera! Meta moet stoppen met gepersonaliseerde advertenties

Meta moet in de Europese Unie stoppen met het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties. Dat heeft het European Data Protection Board (EDPB), het samenwerkingsverband van Europese privacytoezichthouders, besloten. En dat is geweldig nieuws! Direct van Lotje horen waar dit over gaat? Klik hier.

In overtreding met de privacywet

Meta verwerkt persoonsgegevens van Facebook- en Instagramgebruikers om een profiel van hen te maken. Dat profiel gebruikt Meta vervolgens voor het aanbieden van persoonsgerichte advertenties. In andere woorden: het onterecht verwerken van persoonsgegevens is Meta's verdienmodel. De privacytoezichthouder van Noorwegen kwam tot de beslissing dat Meta hiermee de privacywet overtreedt.

Door die uitspraak begon het EDPB een spoedprocedure, waaruit volgde dat er een verbod gaat gelden op gepersonaliseerde advertenties door Meta in heel Europa. Ierland, het land waar Meta in Europa is gevestigd, moet binnen twee weken maatregelen nemen om dit te bewerkstelligen.

Goed nieuws dus!

Waarom dit ons zo blij maakt? Gepersonaliseerde advertenties zijn heel schadelijk. Dat roepen wij al heel lang.

Wij vinden onze democratie heel belangrijk en daarom roepen we dus al jaren op tot een verbod op gepersonaliseerde advertenties. En nu krijgen we eindelijk ons gelijk!

De uitspraak van de Europese privacytoezichthouders betekent dat onze privacy beter wordt beschermd en we niet meer online worden gemanipuleerd. Daar zijn we ontzettend blij mee én zelfs een beetje trots op! Hopelijk wordt het verbod gauw uitgebreid naar andere platformen. Google, houd je hart maar vast.

Lotje in RTL nieuws

Gisteren sprak Lotje zich in een uitzending van RTL nieuws al uit over dit heugelijke nieuws (vanaf minuut 15.30). Klik op onderstaande afbeelding om de uitzending te bekijken op de website van RTL nieuws.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag