• Menu

0 recente resultaten

https://unsplash.com/photos/ximaoISHL5Q

Wat jij kan doen om het internet te redden

Het is zover: eind maart stemt het Europees Parlement definitief voor of tegen de nieuwe auteursrechtregels. Dit is de laatste kans om #article13 en dus uploadfilters tegen te houden. Jij kunt ons helpen dat voor elkaar te krijgen.

Na onderhandelingen achter gesloten deuren en in alle lagen van de Europese Unie wordt er nog één keer gesproken over de nieuwe copyright wetgeving. Alle leden van het Europees Parlement mogen zich uitspreken voor of tegen de nieuwe regels. Alleen als een meerderheid instemt, treedt de wet in werking.

Dat betekent dat we nog een maand hebben om al onze zorgenLees hier meer over de problemen rond het uploadfilter te uiten naar de politici die uiteindelijk namens ons - Europeanen - mogen stemmen. Help je mee?

Wat kan jij doen?

1) Laat zien dat je tegen bent.
Waarom maak jij je zorgen? Wat is je favoriete meme waarvan je niet wilt dat het verdwijnt? Post het op sociale media onder #article13, #artikel13 en/of #saveyourinternet. Verspreid onze argumenten: maak duidelijk waarom filters niet werken en gebruikers nog machtelozer worden. Het is belangrijk dat we laten zien dat veel mensen zich zorgen maken (en niet alleen sommige tech-bedrijven).

2) Teken de petitie.
Al bijna 5 miljoen mensen ondertekenden de petitie tegen #article13. Daarmee is het een van de grootste online petities ooit. En stuur het meteen door naar al je vrienden.

3) Bel een parlementslid.
Via deze handige tool kan je gratis bellen naar de kantoren van leden van het Europees Parlement om hen jouw zorgen uit te leggen. Er staat ook een handleiding bij van tips voor zo'n gesprek.

4) Complimenteer de parlementsleden die zich al tegen hebben uitgesproken.
Gelukkig is een groot deel van de Nederlandse Europarlementariërs tegen het voorstel. Laat hen weten dat je dat goed vindt; wie weet haalt het anderen over de streep om hetzelfde te doen. Deze politici spraken zich al publiekelijk uit tegen het voorstel: Marietje Schaake (D66), Paul Tang (PvdA), Judith Sargentini (GL), Dennis de Jong (SP), Anja Hazenkamp (PvdD), Anne-Marie Mineur (SP), Bas Eickhout (GL), Sophie in 't Veld (D66), Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Matthijs van Miltenburg (D66), Auke Zijlstra (PVV).

5) Doneer en steun onze strijd.
Wij doen er alles aan om deze wetgeving tegen te houden. Dat kan dankzij de financiële steun van honderden supporters.

6) Blijf op de hoogte.
Als je hier je e-mailadres invult, dan sturen we je een update als er belangrijke ontwikkelingen zijn rondom auteursrecht of specifiek artikel 13. We mailen je dan ook als we hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld een actie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag