• Menu

0 recente resultaten

Welke Nederlandse parlementariërs stemmen in Brussel vóór en welke tégen censuur?

Het is weer zover: politici, dit keer in Brussel, hebben bedacht dat een internetfilter de oplossing is voor ongewenste informatie online. Dit soort filters werken niet, maar vormen wel een gevaarlijke beperking voor wat je online mag zeggen en zien. Op 12 september stemt het Europees Parlement over het wetsvoorstel. Hoe stemt jouw vertegenwoordiger?

Stand van zaken

Achter gesloten deuren debatteert een select aantal parlementariërs al een poos over controversiële nieuwe auteursrechtwetgeving. Een van de meest omstreden onderdelen van het huidige voorstel is artikel 13: het uploadfilterEen uploadfilter is een ontzettend slecht idee en wel hierom. Burgers, maatschappelijke organisaties, academici en het bedrijfsleven zijn het er vrijwel unaniem over eens dat het uploadfilter moet worden geschrapt. Het groepje parlementariërs van wie het voorstel afkomstig is, trekt zich er echter niets van aan en zet onverstoord door. Zij probeerden deze zomer zelfs te voorkomen dat het voorstel door het voltallige Europees Parlement zou worden besproken.

Gelukkig is daar een stokje voor gestoken. Dankzij de tienduizenden burgers die hun zorgen over artikel 13 uitten, is het onderwerp op de radarWant soms wordt het standpunt van 500 miljoen Europeanen bepaald door slechts 25 parlemtariërs gekomen bij andere parlementariërs. Zij hebben, op het nippertje, kunnen voorkomen dat een plenaire behandeling in het Europees Parlement zou worden overgeslagen. Dankzij hun inzet kan op 12 september élke parlementariër zich over deze belangrijke wetgeving uitspreken.

Hoe stemt Nederland?

Het is tijd om opheldering te krijgen over de positie van onze Europarlementariërs. Stemmen zij op 12 september om artikel 13 te schrappen, of steunen zij het uploadfilter? Benader de partijen via Twitter en vraag om antwoord!

Heb je een heldere reactie van een van de politieke partijen? Deel het in de comments hieronder! We zijn benieuwd.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag