How much does your community depend on Facebook?

Voorgesteld internetfilter maakt je monddood: kom nu in actie!

Straks wordt een falend internetfilter de baas op het internet – kom in actie!

Politici en beleidsmakers werken aan het grootste internetfilter dat we ooit in Europa hebben gezien. Bedrijven op internet moeten met een algoritme bepalen wat je online mag zeggen - en wat niet. Maar om hun eigen risico te beperken, beperken ze preventief jouw uitingsvrijheid

Credits:
usdagov

Internetbedrijven aansprakelijk voor uploads

Als internetbedrijven al jouw uploads moeten controleren, zullen ze ook aansprakelijk worden gehouden als hun filter ten onrechte iets doorlaat. En dat willen die bedrijven natuurlijk niet, want dat kost geld – en soms hun image. De begrijpelijke reactie van de bedrijven laat zich ook raden: als het algoritme twijfelt, neemt zo’n internetbedrijf het zekere voor het onzekere en wordt je upload geblokkeerd. Natuurlijk mag je dat dan weer aanvechten, maar het leed is dan al geschied.

Risicomijdend gedrag van internetbedrijven

Elk bedrijf zal er alles aan doen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. De internetbedrijven zullen daarom op voorhand de gebruiksvoorwaarden van hun dienst verder beperken. Je weet wel, dat zijn die ellenlange juridische teksten die nooit iemand leest. Daarin zal komen te staan dat je niets mag uploaden waardoor zo’n bedrijf een risico loopt. Je mag de dienst wel gebruiken, zolang je nooit iets citeert of geen parodie maakt. Jouw belang van vrijheid van meningsuiting zal het altijd verliezen van de belangen van het bedrijf.

Kom in actie!

Kom daarom vandaag nog in actie! Jij kan ons meehelpen om te voorkomen dat dit onzalige voorstel wordt aangenomen. Zoals het er nu naar uitziet stemt eind april de belangrijkste werkgroep van het Europees Parlement over haar standpunt. Gebruik de hashtags #CensorshipMachine en #filterfail om parlementariërs te laten weten dat je dit internetfilter echt niet ziet zitten. De voorzitter van de werkgroep is Axel Voss (@AxelVossMdEP).

Ter inspiratie zijn hier een paar tweets, maar voel je vrij om het anders te doen!

 1. Dennis

  Kunnen we niet meer doen dan alleen maar tweeten? Het is zo makkelijk vanachter je mobiel etc, maar ook zo weer vergeten? En ik vraag me ernstig af of ze in Brussel zich überhaupt iets van de gewone man aantrekken.
  Wat kunnen we doen zodat we meer impact en bereik kunnen bewerkstelligen?

 2. sjake

  Dennis,

  ga met je spandoekje naar het gemeentehuis,er komen stadswachten naar je toe en vragen om je spandoekje neer te halen,WAT JIJ uiteraard niet doet,de stadswachten nemen contact op met de politie die vervolgens binnen 1.30 minuten bij je staan en vragen om het spandoekje naar beneden te halen,wat je vervolgens niet doet wand je bent aan het protesteren,(toch)voordat jij het weet lig je met je spandoekje op de grond gewerkt door de politie,(en ja, we zijn nog steeds in nederland)om jou vervolgens mee te nemen naar het buro en enkele uren vast zit en vervolgens laten ze jou gaan met een dikke prent in jou kontzak.
  Kortom,schapen zijn we geworden

 3. westaaneralleenvoorenikwordterdepressiefvan

  Hmm zie geen schapen hoor… alleen mensen die in het gangpad van de coupe 2e klasse staan terwijl zowel het gangpad 1e klasse en de stoelen 1e klasse leeg zijn…. deze dociele generatie wordt mede mogelijk gemaakt door… het voedingscentrum.. nederland 1, 2 en 3…. met als sponsor … geld geld geld en nog meer macht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.