8 berichten

podcast

Big Brother Awards 2022: De genomineerden in de spotlights

[podlove-episode-web-player publisher=”46403″ post_id=”46403″]

podcast

Menselijke ongelijkheid in artificiële intelligentie.

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Nadia Benaissa over waarom mensenrechten bij het gebruik van artificiële intelligentie beschermd moeten worden. Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, luisterde naar de The Ezra Klein Show en vertelt ons wat ze leerde over deep reading. We bellen in met Gerbrig Klos van Amnesty International NL over het demonstratierecht, en waarom dat onder druk staat.

podcast

Breken we de macht van Big Tech?

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Lotje over de Digital Markets Act. Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, dook in een lyric-site rabbit hole en vond er liedjes over wetgeving en fout gehoorde liedteksten. We bellen in met Robin Pocornie, die een klacht indiende bij het College voor de Rechten van de Mens, over racistische antispieksoftware die gebruikt wordt door haar universiteit.

podcast

Hoe beschermen we kinderen tegen seksueel misbruik?

Voorafgaand aan deze aflevering een waarschuwing… We hebben het over wetgeving rondom de bestrijding van seksueel misbruik van kinderen en jongeren.. Als je daar liever niet naar luistert, skip deze aflevering dan.
In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Rejo over hoe het nieuwe Europese wetsvoorstel ‘Regulation to prevent and combat child sexual abuse online’ kinderen en jongeren niet helpt (en: wat experts zeggen over wat wél zou kunnen helpen). Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, laat twee prachtige online kunstprojecten zien aan Inge, en we bellen in met D66 kamerlid Lisa van Ginneken, over haar keuze om te stoppen met Twitter.
Van deze aflevering zijn een transcript en shownotes beschikbaar op onze website: https://www.bitsoffreedom.nl/podcast/hoe-beschermen-we-kinderen-tegen-seksueel-misbruik

podcast

De algemene inlichtingen- en verzinseldienst

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Lotte over het optreden van de AIVD bij BNR (spoiler: veel van wat er gezegd werd is niet waar). Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, geeft maar liefst 2 tips om je mee te vermaken op het internet en we bellen met Maarten den Braber over Mastodon.nl.
Van deze aflevering zijn een transcript en shownotes beschikbaar op onze website: https://www.bitsoffreedom.nl/podcast/de-algemene-inlichtingen-en-verzinseldienst/

podcast

Cyberzorgen over de cyberwet

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Lotte over de trends die zij ziet in het voorstel voor de Cyberwet. Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, vertelt over een aantal rechtszaken die zij volgt rondom ‘section 230’, en we bellen met theatermaker Eva Line de Boer over haar voorstelling Infinity Chan.
Van deze aflevering zijn een transcript en shownotes beschikbaar op onze website: https://www.bitsoffreedom.nl/podcast/cyberzorgen-over-de-cyberwet/

podcast

Waarom versleuteling belangrijk voor jou is

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Rejo over encryptie. Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, vertelt over haar week op het internet (wat is een online gebiedsverbod nou weer?!) en we bellen met kunstenaar Dries Depoorter over zijn project: The Follower.
Van deze aflevering zijn een transcript en shownotes beschikbaar op onze website: https://www.bitsoffreedom.nl/podcast/waarom-versleuteling-belangrijk-voor-jou-is/

podcast

De Digital Services Act

In deze aflevering gaat host Inge in gesprek met beleidsadviseur Lotje over de DSA, de Digital Services Act. Evelyn, vaste tafelgast en directeur van Bits of Freedom, vertelt over haar week op het internet (spoiler: ze kwam in een Wikipedia rabbit hole terecht) en we bellen met kunstenaar Julia Janssen over haar project: Dear data, how do you decide my future?
Van deze aflevering zijn een transcipt en shownotes beschikbaar op onze website: https://www.bitsoffreedom.nl/podcast/de-digital-services-act/