• Menu

0 recente resultaten

i ♥ Bits of Freedom

Wij houden - waarschijnlijk net als jij - van technologie, het internet en alles wat daarbij hoort. Maar wat je liefhebt moet je ook beschermen. Bij Bits of Freedom werken we dagelijks aan het in toom houden van overheden en techgiganten. Zodat jij de technologie waar je van houdt kan blijven gebruiken, maar wel onder jouw voorwaarden.

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom zet zich al 24 jaar in voor eerlijke technologie. Daar hebben alle Nederlandse én Europese burgers profijt van. De manier waarop onze samenleving digitaliseert brengt namelijk risico's met zich mee. Nieuwe technologie wordt veel te vaak gebruikt om mensen te beperken in hun vrijheid en in hun vermogen om hun leven vorm te geven. De overheid houdt ons in de gaten. Grote techbedrijven misbruiken onze kwetsbaarheden en manipuleren onze kijk op de wereld. Het onzorgvuldige gebruik van data leidt tot discriminatie.

Leer ons kennen

Bits of Freedom is een Nederlandse NGO die dagelijks bezig is met het beïnvloeden en verbeteren van wetgeving en beleid door middel van belangenbehartiging, campagne, onderzoek en juridische actie - in Nederland en Brussel.

Naast ons team van 14 vaste medewerkers, hebben we ook een bestuur, raad van advies en vele vrijwilligers. We worden financieel gesteund door duizenden donateurs, tientallen bedrijfsdonateurs, door fondsen en projectsubsidies. We stellen ons graag hier aan je voor.

Hoe we werken

Bits of Freedom wordt gefinancierd zonder subsidies van de overheid of geld van Big Tech. Dat moet ook wel, want hoe kunnen we overheden en bedrijven anders met goed fatsoen aanspreken op hun acties? Een grote achterban is belangrijk voor Bits of Freedom. Niet alleen financieel, maar ook omdat we op die manier een vuist kunnen maken richting de machtige online platformen en binnen het publieke debat. We maken vaak de meeste impact door in te zetten op betere wetgeving. Lukt dit niet, of onvoldoende, dan voeren we campagne om onze doelen te bereiken. Sluit jij je - net als meer dan 4000 anderen - ook aan als donateur van Bits of Freedom?

We blijven graag in contact

Probeer jij Big Tech uit je leven te houden? Abonneer je dan op een van onze nieuwsbrievenSchrijf je direct in voor onze nieuwsbrieven.. We brengen ook een tweewekelijkse podcast uit.

Let op! Nu volgen linkjes naar Big Tech!

Liever al je informatie gebundeld in een platformfeed? Volg Bits of Freedom dan op Twitter X, Instagram of LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons werk.

En verder...

  • Misschien ben je op deze website gekomen doordat je onze campagne i ♥ technologie ✱ maar alleen onder mijn voorwaarden voorbij hebt zien komen. We vragen je hulp om Bits of Freedom nóg zichtbaarder te maken.
  • Overweeg je donateur te worden maar wil je daar meer over weten? Je vind er hier alles over.
  • Heb je vragen? Stel ze via info@bitsoffreedom.nl

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag