• Menu

0 recente resultaten

Communicatievrijheid en privacy zijn fundamentele pijlers van een open en rechtvaardige informatiesamenleving. Bits of Freedom wil ook in de toekomst deze rechten kunnen blijven verdedigen. Wil je ons werk nu en in de toekomst ondersteunen? Dan kun je Bits of Freedom opnemen in je testament.

In je testament staat omschreven wie na je overlijden welk deel van jouw bezit of vermogen erft. Dit kun je op verschillende manieren regelen.

Als erfgenaam of legataris

Bits of Freedom als (mede-) erfgenaam
In je testament benoem je Bits of Freedom als erfgenaam. Het is mogelijk om meerdere erfgenamen te benoemen. De totale erfenis wordt verdeeld over alle erfgenamen. In overleg kan Bits of Freedom ook optreden als executeur-testamentair. Dit houdt in dat Bits of Freedom zorgt voor de afwikkeling van je nalatenschap. De expertise hiervoor is bij ons in huis.

Bits of Freedom als legataris
Een legaat is een duidelijk omschreven gedeelte van een erfenis. Denk hierbij aan een geldbedrag, een huis, waardevol kunstwerk of een bepaald percentage van je vermogen. Je kunt het zien als een gift die vrijkomt na overlijden.

Notaris

Het vastleggen van een bijdrage aan Bits of Freedom via het testament moet via een notaris. Het staat je natuurlijk vrij zelf een notaris te kiezen. Je kunt je testament op elk moment via de notaris wijzigen, mocht je van gedachten veranderen.

Je notaris heeft deze gegevens nodig om Bits of Freedom op te nemen in je testament:

Stichting Bits of Freedom
Prinseneiland 97 H
1013 LN Amsterdam
Kvk nummer: 34121286

Successierechten

Bits of Freedom is in 2008 door de belastingdienst aangemerkt als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling, en is zo vrijgesteld van het betalen van successie- en schenkingsrechten. Een bijdrage via testament, legaat of erfenis komt geheel ten goede aan de missie van Bits of Freedom.

Afhandeling van jouw testament

Bits of Freedom streeft naar een zo zorgvuldig mogelijke afwikkeling en zal hier een overzichtelijk dossier over bijhouden. Waar gewenst houden we nabestaanden op de hoogte.

Meer informatie

Wil je meer weten over schenken en nalaten aan Bits of Freedom of iemand hierover persoonlijk spreken?

Vul onderstaand formulier in of neem direct contact op met Nico Voskamp via nico@bitsoffreedom.nl en/of +316 2720 0661.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag