• Menu

0 recente resultaten

Wie wint de Big Brother Awards Publieksprijs? Stem nu!

Wie is volgens jou de grootste privacyschender van 2021? Wie krijgt daarvoor de Big Brother Awards Publieksprijs? Stem nu.

 

Samen met een deel van onze achterban selecteerden wij de drie grofste schandalen van het afgelopen jaar. Lees hieronder alles over de drie genomineerden. Wie de winnaar wordt bepaal jij door nu te stemmen. De winnaar wordt 13 december bekend gemaakt.

De drie genomineerden

Demissionair staatssecretaris van Huffelen (Financiën, toeslagen en douane)

Demissionair Staatssecretaris van Huffelen heeft haar nominatie te danken aan het toeslagenschandaal. De belastingdienst discrimineerde jarenlang op grond van afkomst door een hoger frauderisico te koppelen aan een niet-Nederlandse nationaliteit. Daarmee schond zij de privacy van vele onschuldige gezinnen, wiens leven door de toeslagenaffaire werd ontwricht: mensen bouwden torenhoge schulden op met alle gevolgen van dien en kinderen werden uit huis geplaatst.

Demissionair minister de Jonge (Volksgezondheid, welzijn en sport)

Demissionair minister de Jonge is genomineerd wegens het onvoldoende gemotiveerd invoeren van het Coronatoegangsbewijs voor steeds meer plekken. De vrijheid om te kiezen of iemand gebruik wil maken van een QR-code als toegangsbewijs, wordt steeds kleiner nu deze op steeds meer plekken gevraagd wordt, die steeds dichter bij onze eerste levensbehoeften komen. Ook is er geen perspectief op afschaffing van deze maatregel.

Demissionair minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)

Demissionair minister Grapperhaus is genomineerd voor het stiekem optuigen van een derde geheime dienst in Nederland, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De NCTV verzamelde en verspreidde jarenlang in het geheim gevoelige gegevens over burgers, zonder dat zij daar juridisch toe bevoegd waren. Denk hierbij aan het gebruiken van nepaccounts op sociale media om gegevens te verzamelen en delen met andere overheidsdiensten of gemeenten aanmoedigen private bedrijven in te zetten voor onderzoek in gebedshuizen als "onderdeel van de lokale aanpak jihadisme".

Stem nu!

De stembus is gesloten. De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 13 december 2021. Hou www.bigbrotherawards.nl in de gaten!

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag