• Menu

0 recente resultaten

Voorstel internetfilter dreigt verder verslechterd te worden

In Brussel wordt gewerkt aan nieuwe regels rondom copyright. Onderdeel van het voorstel dat er nu ligt is een internetfilter. Vrijwel iedereen is het er over eens dat dat van tafel moet. En terwijl daar langzaam maar gestaag aan gewerkt werd, kwam vorige week uit onverwachte hoek een voorstel dat het internetfilter juist uitbreidt. Oh noes!

Van iets slechts iets slechters maken

Als de Europese Commissie haar zin krijgt, komt er een internetfilter dat al jouw uploads scantMeer achtergrond over het voorstel voor een uploadfilter. op gecopyright materiaal. Een filter dat blind is voor legitiem hergebruik van foto’s, filmpjes en citaten. Een filter dat de dood kan betekenen voor zoveel dat het internet leuk maaktMemes worden met uitsterven bedreigd.. En dus doet zo’n beetje iedereen, van burgerrechtenorganisaties tot de internetbranche en academici, zijn stinkende best de leden van het Europees Parlement te overtuigen het voorgestelde internetfilter tegen te houden.

En dat lukte tot nu toe redelijk: er zijn al veel aanpassingen voorgesteld waarmee het internetfilter geschrapt zou worden. Daar leek een meerderheid voor te zijn. Tot vorige week. In de op één na belangrijkste werkgroep, maakte parlementariër Pascal Arimont opeens een radicale omwenteling door aanpassingen voor te stellenArimont's formele voorstel voor amendementen over "the value gap". waarmee het slechte voorstel van de Europese Commissie nog een paar tandjes slechter zou worden. In een ondertussen herkenbaar gebrek aan toewijding aan woorden en hun daadwerkelijke betekenis, noemt Arimont zijn voorstel zelf een “alternative compromiseEen collega-parlementariër over dat “alternative compromis”.”. Zoals een collega-parlementslid het omschrijft:

“The EPP’s ‘alternative compromise’ is a compromise like ‘alternative facts’ are facts.”

Julia Reda

Help mee het internetfilter voorkomen

De werkgroep waarin het voorstel besproken wordt, stemt aanstaande donderdag over de verschillende voorstellen. Het standpunt van deze werkgroep is belangrijk voor het definitieve standpunt van het hele parlement, dat later dit jaar wordt bepaald. Er zijn dus nog twee dagen over om de andere leden van deze werkgroep te overtuigen verstandig te stemmen. En jij kan daarbij helpen.

Bel één van de leden van die werkgroep en overtuig ze te stemmen tégen Arimonts voorstel (“EPP’s alternative compromise on the value gap”) en vóór het compromis van de rapporteur (“compromise of the rapporteur”). Het meest effectief ben je als je belt. Om je te helpen hebben we alvast een selectie van de belangrijkste parlementsleden voor je gemaakt. En we hebben een systeem gebouwd waarmee het bellen gratis is.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag