Wil jij dat jouw privé communicatie privé blijft? Dat je ongesurveilleerd kunt browsen en je in vrijheid kunt uiten?

Bits of Freedom komt opEn dat werkt. Lees hier over onze successen. voor twee grondrechten bij je digitale communicatie die onmisbaar zijn voor je vrijheid: privacy en communicatievrijheid. Die rechten zijn in de offline wereld in de loop van eeuwen opgebouwd, omdat ze ongelooflijk belangrijk zijn voor je individuele vrijheid, voor een rechtvaardige samenleving en voor een gezond werkende democratie.

Met de komst van het internet en andere technologieën hebben we prachtige, nieuwe mogelijkheden gekregen, en tegelijkertijd geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkhedenBenieuwd naar onze missie? Die vind je hier. Bits of Freedom is de waakhond die ervoor zorgt dat we die rechten niet kwijtraken in de digitale wereld.

Bits of Freedom is dé Nederlandse beweging die opkomt voor jouw internetvrijheid.

Twee grondrechten

Bij digitale privacy gaat het over vragen als: Wat verzamelen online trackers eigenlijk allemaal over je? Hoe gaan databrokers om met je gegevens, aan wie verkopen ze die en hoe gaat dat? Maar ook, wat verzamelen de Nederlandse politie en geheime diensten allemaal, hoe doen ze dat en wie houdt daar toezicht op?

Communicatievrijheid is niet alleen de vrijheid om je mening te uiten, maar ook om informatie te ontvangen. Hoe bepaalt Facebook of YouTube wat je wel of niet kan zien? Kunnen providers bepalen wat jij online wel of niet kan doen? En welke informatie zou de overheid willen filteren en hoe?

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.