• Menu

0 recente resultaten

i ♥ online bankieren ✱ zolang mijn data me niet verdacht maakt

Van het internet tot kunstmatige intelligentie en van Big Tech tot sociale media platformen: de afgelopen decennia is duidelijk geworden dat technologie ontelbare mogelijkheden biedt. Bij Bits of Freedom houden we van technologie. Leer Bits of Freedom kennen, ontdek hoe wij jouw grenzen beschermen en kom zelf in actie!

De impact van technologie op de samenleving is enorm. Nieuwe technologie gaat dan ook altijd gepaard met keuzes over wat voor een samenleving we willen. Hoeveel we ook houden van de zonnige kant van tech, we moeten de schaduwzijde niet uit het oog verliezen. We love technologie, maar alleen onder onze voorwaarden. Bescherm wat je liefhebt. Kom in actie!

Maakt jouw data je verdacht?

Onze gegevens worden van wieg tot graf in grote hoeveelheden verzameldLees wat er allemaal over je wordt verzameld., geanalyseerd en gedeeld. Overheden en bedrijven weten steeds meer over burgers, maar andersom is het voor burgers onduidelijk wat er met al die gegevens gebeurt. Wat als je op een enge lijst wordt geplaatst zonder dat je zelf iets verkeerds hebt gedaan, maar omdat je voldoet aan bepaalde kenmerken? Bijvoorbeeld vanwege je naam of postcodegebied, je transactiegeschiedenis of omdat je familie hebt wonen in het buitenland. Bits of Freedom zet zich in voor het rechtLees hoe we AI op de agenda van de Tweede Kamer zetten. om te weten wat er met je gegevens gebeurt. Zo moet iedereen weten waar algoritmische beslissingen op zijn gebaseerd en moet iedereen de mogelijkheid hebben zich daar tegen te verweren. En discriminatie, bijvoorbeeld door profileringLees hier hoe digitalisering en discriminatie samenhangen., dat moet natuurlijk überhaupt niet kunnen.

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom is een Nederlandse NGO die, met een team van 14 mensen, dagelijks bezig is met het beïnvloeden en verbeteren van wetgeving en beleid door middel van belangenbehartiging, campagne, onderzoek en juridische actie - in Nederland en Brussel. Klik hier en leer Bits of Freedom beter kennen.

Wat kun jij doen?

Eén van de snelste manieren om ons te helpen is door donateur te worden. Daarnaast kun je onze boodschap online en offline verspreiden en ons volgen, lees er hier meer over.

Op de hoogte blijven?

Probeer jij Big Tech uit je leven te houden? Abonneer je dan op een van onze nieuwsbrievenSchrijf je direct in voor onze nieuwsbrieven.. We brengen ook een tweewekelijkse podcast uit.

Let op! Nu volgen linkjes naar Big Tech!

Liever al je informatie gebundeld in een platformfeed? Volg Bits of Freedom dan op Twitter X, Instagram of LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons werk.

Donatieformulier

Word vandaag nog vaste donateur met het onderstaande formulier en krijg een mooi cadeau als bedankje!


Nog vragen? Stuur ons een e-mail op donateurs@bitsoffreedom.nl.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag