• Menu

0 recente resultaten

Help jij mee het kabinet aan de ‘nee’ van het referendum te herinneren?

Vandaag is het wetsvoorstel openbaar gemaakt dat de bevoegdheden van de geheime diensten verruimt en het toezicht juist vermindert. Daar maken wij ons best wel zorgen over. Gelukkig vraagt het kabinet burgers en organisaties om een reactie. Wij geven een inhoudelijke bijdrage via het consultatieproces, maar ook jij kan je mening geven.

Vergeet de stem van de burger niet

We zouden het ontzettend op prijs stellen als je zelf kritisch de wettekst doorleest en van inhoudelijk commentaar voorziet. Tegelijkertijd zijn dat vrij pittige en ingewikkelde teksten en heeft niet iedereen de expertise of de tijd om zo'n wetsvoorstel grondig te analyseren. Daarvoor zijn er gelukkig organisaties als de onze, die met argusogen dit soort wetsvoorstellen bestuderen en van diepgravend commentaarLees hier wat wij eerder schreven over dit wetsvoorstel voorzien.

Als je niet toekomt aan een inhoudelijke reactie, kun je het kabinet ook simpelweg laten weten dat je dit belangrijk vindt, met ze meekijkt en verwacht dat ook in de toekomst jouw burgerrechten voldoende beschermd blijven. We herinneren je graag aan het referendum, waar een meerderheid aangaf tégen de ongerichtheid van bevoegdheden als het sleepnet te zijn. Die stemmen mogen niet (opnieuw) genegeerd worden. Geef dus nu via de internetconsultatie aan het kabinet mee dat je wilt dat ze ook nu onze burgerrechten prioriteren. Dat het belangrijk is dat er effectief en dus bindendNiet alleen wij, maar ook wetenschappers pleiten voor bindend toezicht. Lees hier meer. toezicht op de geheime diensten is. En dat de 'nee' tegen massasurveillance door bulkbevoegdheden, zoals het sleepnetDe uitvoering van het sleepnet staat nu onder verscherpt toezicht. Dat is helaas nodig, maar niet genoeg. Lees hier meer., nog altijd een nee is. En vul dit vooral aan met je eigen, inhoudelijke bijdrage.

Relatief weinig mensen en organisaties maken gebruik van zo'n internetconsultatie, dus jouw stem telt voor honderd. Laat je horen!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag