• Menu

0 recente resultaten

Waar je ons kunt vinden op Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we dat we in een open, vrije, democratische rechtsstaat leven. Dat is ook in Nederland geen vanzelfsprekendheid. Daarom vraagt Bits of Freedom op Bevrijdingsdag aandacht voor onze vrijheid in het digitale tijdperk. Je vindt ons op alle Bevrijdingsfestivals en 's avonds organiseren we in Amsterdam de Godwin-lezing.

Vind ons op de Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei kun je op elk Bevrijdingsfestival in Nederland vrijwilligers van Bits of Freedom vinden bij de installatie "Vrijheid EXPOsed". Vrijheid EXPOsed is een informatiezuil en serious game in één. Bezoekers wanen zich in de toekomst... Een tijd waarin er geen privacyschendingen meer plaatsvinden, waarin burgers niet meer getracked en geprofileerd worden. Vrijheid EXPOsed is een tentoonstelling die terugblikt op de tijd waarin privacyschendingen nog wél de normaalste zaak van de wereld waren. Test je kennis van deze tijd (hij zou je bekend voor kunnen komen) en maak kans op een historisch artefact...

Bezoek in Amsterdam de Godwin-lezing

Een lezing waar het heden wél mag worden vergeleken met de Tweede Wereldoorlog. Dat is de Godwin-lezing die we samen met De Correspondent en ARTIS op Bevrijdingsdag organiseren. Dit jaar spreekt hoogleraar Amade M’charek over hoe de genetica personalisering en individualisering belooft, maar leidt tot etnisch profileren en het racialiseren van identiteiten.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag