• Menu

0 recente resultaten

Vier nieuwe leden voor onze raad van advies

We zijn blij en trots dat we vier nieuwe leden van onze raad van advies aan jullie kunnen presenteren. Maak kennis met Sarah Hagens, Eleni Kosta, Mohamed el Maslouhi en Jaap-Henk Hoepman.

Vier nieuwe leden

We vinden het fantastisch dat deze vier mensen de komende tijd hun expertise willen inzetten om ons te adviseren.

Sarah Hagens is directeur van pr- en communicatiebureau Hagenshagenspr.com. Groeide op in Rotterdam en woonde daarna enkele jaren in Tokyo en Turijn. Richtte in 2006 Hagens op, een bureau dat merken adviseert over strategische mediapositioneringen en communicatie. Sarah is gespecialiseerd in het sterk en onafhankelijk te positioneren van maatschappelijke en culturele merken en ze toegankelijker te maken voor een breder publiek. Daarnaast is Sarah bestuurslid van de ADCN, het platform voor creativiteit in Nederland dat als missie heeft om creativiteit met positieve impact op economie, cultuur en maatschappij te stimuleren.

Eleni Kosta is hoogleraar IT recht en Mensenrechten aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT)De website van TILT. Eleni is in 2011 gepromoveerd aan de KU Leuven met een proefschrift over toestemming in het kader van de bescherming van persoonsgegevens. Op dit moment doet ze onderzoek naar privacy en de bescherming van persoonsgegevens en is ze betrokken bij meerderde Europese onderzoeksprojecten. In 2014 kreeg ze een persoonlijke VENI-financiering van NWO waarbinnen ze onderzoek doet naar privacy en surveillance. Eleni werkt als associate samen met time.lextimelex.eu.

Mohamed el Maslouhi is sinds 2015 Chief Technology Officer bij de start-up RevueGetRevue.co, een dienst om snel en makkelijk redactionele nieuwsbrieven te maken. Door gebruik te maken van email als medium probeert Revue journalisten en schrijvers een tool te geven waarmee zij een “persoonlijke” relatie kunnen opbouwen met lezers en ze een alternatief te bieden voor sociale media. Eerder werkte hij als lead developer bij AFAS Software en heeft hij zich onder meer bezig gehouden met de ontwikkeling en implementatie van kunstmatige intelligentie voor afaspersonal.nl (digitaal huishoudboekje). Ooit op zijn 10e begonnen met programmeren op een Commodore 64 is hij via het MBO (Technische Informatica) en HBO (Hogere Informatica) uiteindelijk afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht (MSc Business Informatics). Ondanks de zakelijke invalshoek van zijn MSc diploma omschrijft hij zichzelf het liefst als technisch generalist met een gezonde interesse voor gebruiksvriendelijkheid en design van websites.

Jaap-Henk Hoepman is Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groepInstitute for Computing and Information Sciences van de Radboud Universiteit Nijmegen en in de vakgroep Transboundary Legal StudiesTransboundary Legal Studies van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist en mede-oprichter van het Privacy & Identity LabPI Lab. Hij doet onderzoekZijn onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het 'Internet of Things'. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debatLees zijn blog over privacy en veiligheid in de samenleving, onder meer met zijn vaste column in het Financieele Dagblad.

We hebben ook afscheid genomen

Van een aantal raadsleden is hun termijn in de afgelopen periode verlopen. We hebben (met pijn in ons hart) afscheid genomen van Bart Jacobs (die jarenlang en tot aan zijn afscheid de voorzitter van de raad was), Bert-Jaap Koops, Sjoera Nas en Jaap Stronks. We willen hen bij deze heel hartelijk danken voor hun inzichten en weten zeker dat ze alle vier nog steeds bijzonder betrokken zullen blijven bij Bits of Freedom en bij onze thema's.

Onze raad van advies

Onze raad van advies bestaat uit prominenten met kennis op het gebied van recht, politiek, media en communicatie, kunst, het bedrijfsleven en technologie. De raad van advies komt ongeveer twee keer per jaar bij elkaar en geeft dan aan de hand van een discussiestuk met vragen advies aan Bits of Freedom. Deze vragen hebben meestal betrekking op de middellangetermijnstrategie van Bits of Freedom. De leden van de raad van advies worden voor maximaal twee periodes van vier jaar gekozen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag