• Menu

0 recente resultaten

Oproep aan VS: behoud bescherming netneutraliteit

In de Verenigde Staten wordt gemorreld aan de wettelijke bescherming van netneutraliteit. Meer dan 200 bedrijven en burgerrechtenorganisaties roepen de VS op de regels intact te laten.

Met de verkiezing van Donald Trump tot president is veel veranderd. Er is vrijwel geen beleid dat niet onder druk staat of zelfs al is herzien. Met de komst van de nieuwe president is ook het leiderschap van de toezichthouder FCC op de schop gegaan. De FCC houdt toezicht op de communicatiesector en kan je enigszins vergelijken met onze eigen toezichthouder ACM. Zo stelt de FCC regels op over netneutraliteit en ziet zij erop toe dat providers zich hieraan houden. Maar de nieuwe baas van de FCC is, anders dan zijn voorganger, geen fan van netneutraliteit. Eén van de eerste acties na zijn aantreden was het doen van een voorstel om netneutraliteit weer te schrappen.

"The Internet has been such a social and economic success because permissionless any-to-any communication is at its core."

Bedrijven en burgerrechtenorganisaties van over de hele wereld vinden dat een bijzonder slecht idee. Immers, het principe van netneutraliteit zorgt ervoor dat jij als internetgebruiker zelf, en niet jouw internetprovider, bepaalt wat je doet op internet. Die vrijheid is belangrijk voor jou, maar ook belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het internet omdat een internet zonder poortwachters innovatie en concurrentie bevordert.

Bits of Freedom tekende daarom samen met 200 andere organisaties een brief aan de nieuwe baas van de FCC. In de brief onderstrepen we dat het internet juist enorm succesvol is door het uitgangspunt dat iedere computer ieder andere aangesloten computer kan bereiken, zonder dat daarvoor iemands toestemming nodig is. We roepen hem op:

… to maintain strong net neutrality rules and focus on policies that encourage the deployment of new network infrastructure, and create greater choice and competition amongst Internet service providers.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag