• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom niet welkom bij persconferentie downloadverbod… Deja vu!

Normaalgesproken is Bits of Freedom altijd welkom op persconferenties. Dus bedachten we vanmiddag om staatssecretaris Teeven direct te vragen waar een downloadverbod goed voor is. Maar de beveiliging van de persconferentie had blijkbaar specifieke instructies ons te weigeren. Dat hebben we pas een keer eerder gezien. Deja vu!

Een downloadverbod is een bijzonder slecht plan: slecht voor muzikanten, hun fans en internetvrijheid. Nadat we hoorden dat er een persconferentie zou plaatsvinden waar Teeven het downloadplan zou toegelichten, besloten we daar naartoe te gaan om de staatssecretaris te vragen: hoe kan u garanderen dat private partijen, zoals stichting BREIN of individuele auteursrechtbedrijven, niet achter individuele internetters aangaan, zodra het gedrag van meer dan 4 miljoen Nederlanders in een klap illegaal wordt? En wat is het probleem eigenlijk, nu onderzoek (PDF) aantoont dat downloaders juist veel geld uitgeven aan games, muziek en films? Deze, en meer vragen, stelden we al in onze Kamerbrief Filesharing (PDF), ruim een jaar geleden.

Helaas kregen we daar niet de gelegenheid toe. Eenmaal aangekomen werden we geweigerd. Pas de tweede keer sinds de heroprichting van Bits of Freedom, dat ons de toegang tot een persconferentie is verboden. Maar toen we weer buiten stonden, kwamen we een oude bekende tegen.

De enige andere keer dat we werden geweigerd bij een persconferentie, ging het ook over auteursrecht – over de embedheffing om precies te zijn. Destijds stonden we voor de poorten van BUMA/Stemra. Net als vandaag, kwamen we Rutger van Pownews tegen, die ons ruim de gelegenheid gaf onze bezwaren uit te leggen. Vanavond te zien in Pownews, nu alvast een voorproefje:

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag