Auteursrecht

Nominaties voor de Big Brother Awards Nederland

Big Brother Awards Nederland open voor nominaties
DOSSIER: Big Brother Awards

De Big Brother Awards worden uitgereikt aan personen, overheden en bedrijven die hun best hebben gedaan om de privacy van burgers te schaden. De eerste Nederlandse Big Brother Awards zullen worden uitgereikt in vier categorieën: bedrijven, overheden, personen en voorstellen.

De Big Brother Awards worden georganiseerd door Bits of Freedom in samenwerking met De Balie. De winnaars van de vier “Orwell’s” zullen op 15 februari in De Balie in Amsterdam bekend worden gemaakt.

De genomineerden:

Overheden: Het Huwelijk voor het screenen van 50.000 personen, het RIVM voor het bewaren van bloedmonsters van 1,4 miljoen kinderen en het Openbaar Ministerie voor het afluisteren van de telefoongesprekken tussen advocaten en hun cliënten.

Bedrijfsleven: ab.fab voor het massaal versturen van spam, TNO voor het ontwikkelen van de automatische agressie detector video software en Kazaa voor het meeleveren van zogenaamde spyware in de Kazaa peer-to-peer software.

Personen: Minister Roger van Boxtel voor het promoten van een algemene identificatieplicht en biometrie technologie, Staatsecretaris Monique de Vries voor het openbreken van een Europees compromis waardoor de bewaarplicht voor verkeersgegevens verzwaard gaat worden en het Kamerlid Joop Wijn voor het promoten van een vingerafdrukken databank voor alle inwoners van Nederland

Voorstellen: Key Escrow voor Trusted Third Parties waarbij de overheid een achterdeurtje wil inbouwen in de versleutelde communicatie, de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten waarin de BVD zeer ruime bevoegdheden krijgt voor het afluisteren en de Commissie Mevis voor de invoering van een algemene inlichtingenplicht waarbij onder andere banken, verzekeraars en telecommunicatieaanbieders kan worden opgedragen gegevens over hun klanten op te slaan en af te geven aan justitie.

Uitgebreide informatie over de nominaties is te vinden op:

http://www.bigbrotherawards.nl/
Vrijdag 15 februari, 20.00 uur, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Toegangsprijs: € 7,50, met korting: € 5,00

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.