Nominaties voor de Big Brother Awards Nederland

Big Brother Awards Nederland open voor nominaties

Actieplan Terrorismebestrijding en Veiligheid: Biometrie
DOSSIER: Big Brother Awards

Bits of Freedom organiseert in samenwerking met De Balie op vrijdag 15 februari de uitreiking van de Big Brother Awards aan personen, overheden en bedrijven die hun best hebben gedaan om de privacy van burgers te schaden. Het publiek kan via de website www.bigbrotherawards.nl vanaf heden nominaties voor de Awards indienen.

Ieder jaar presenteren privacy- en burgerrechtenorganisaties in Groot-Brittannië, de USA, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Hongarije en Denemarken de Big Brother Awards aan bedrijven, overheden, personen en initiatieven die de privacy in hun land het meest hebben bedreigd. Tot nu toe zijn tijdens 15 ceremonies in 8 landen meer dan 75 “Orwell’s” uitgereikt aan de meest machtige overheidsinstellingen, bedrijven en personen die op grote schaal inbreuk maken op het recht op privacy. De prijs heeft tot doel diegenen die de privacy van burgers schaden in de schijnwerpers te zetten.

De eerste Big Brother Awards werden georganiseerd door Privacy International in Londen in 1998 ter gelegenheid van het voltooien van het boek “1984” door George Orwell 50 jaar eerder.

De eerste Nederlandse Big Brother Awards zullen worden uitgereikt in vijf categorieën: bedrijf, overheid, voorstel, persoon en levenswerk.

Een deskundige jury zal de prijswinnaars van de zogenaamde “Orwell’s” bekendmaken op 15 februari in De Balie in Amsterdam. De jury bestaat uit: Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat; Lodewijk Asscher, universitair docent; Rop Gonggrijp; Marie-José Klaver, journalist; Eveline Lubbers, onderzoeksjournalist; Corien Prins, hoogleraar Recht en Informatisering; Karin Spaink, schrijfster; Jaap van Till, netwerkarchitect.

Meer informatie over de uitreiking in De Balie, de nominaties en de jury is te vinden op www.bigbrotherawards.nl. De organisatie van de Big Brother Awards Nederland wordt verzorgd door Bits of Freedom, een privacy en burgerrechten organisatie voor de informatiemaatschappij, en De Balie in Amsterdam.

Vrijdag 15 februari, 20.00 uur, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Toegangsprijs: € 7,50, met korting: € 5,00

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.