• Menu
🗞️

Nieuwtjes over online platformen

🤔

Tips om platform-manipulatie tegen te gaan

👀

Updates over wetgeving en rechtszaken

🤷 Hoezo?

De grote online platformen zitten nooit stil. Ze zijn elke dag in het nieuws omdat ze boetes krijgen opgelegd, met nieuwe functies komen, onze privacy schenden of een groot deel van hun werknemers ontslaan.

In de nieuwsbrief over online platformen schept beleidsadviseur Lotje orde in de platform-chaos.

Ze vertelt eens per maand alles wat relevant is over online platformen, en wat we daar bij Bits of Freedom van vinden. Denk aan nieuwtjes, analyses, wetgeving-updates, tips om manipulatie te vermijden en duiding van platformnieuws in het grotere Big Tech-plaatje.

Lotje maakt zich boos over platformen die doen alsof ze iets om onze mentale gezondheid geven en prijst rechters en wetgevers die de teugels van Elon en Mark juist wat sterker aantrekken.

📬 Vorige edities

✍️ Lotje Beek

Onze platformen & Big Tech expert. Én de auteur van de nieuwsbrief!

Lotje is beleidsaviseur bij Bits of Freedom. Ze is de Gen Z-ennial van kantoor en daarom is het niet meer dan logisch dat zij zich vanuit Bits of Freedom bezighoudt met grote online platformen.

Met één been in het TikTok-algoritme en één been in Brussel vecht ze tegen de macht van Big Tech. Ze houdt zich onder andere bezig met de Digital Services Act en de Digital Markets Act, de nieuwe wetten uit de EU die ons beter gaan beschermen tegen de macht en willekeur van apps als Instagram en Twitter.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag