Stem nu voor de Publieksprijs!

Met de Big Brother Awards vragen wij aandacht voor personen, bedrijven en overheden die een grove inbreuk hebben gemaakt op onze digitale rechten.

We reiken drie prijzen uit. De winnaar van de Publieks­prijs wordt door jullie, het publiek, gekozen en een vakjury reikt de Expertprijs uit. Tot slot eren we met de Felipe Rodriguez Award iemand die juist veel heeft betekend voor onze privacy.

Genomineerden

Minister van Binnenlandse Zaken Bruins Slot

Vanwege het faciliteren van de grenzeloze datahonger van de geheime diensten en het afbreken van het toezicht op diezelfde diensten.

Burgemeester Halsema

Vanwege de structurele en indringende inmenging in de levens van kinderen en jong­volwassenen in de Top400 door de gemeente Amsterdam.

Euro­commisaris Johansson

Vanwege het wetsvoorstel van de Europese Commissie om vertrouwe­lijkheid op het internet op te heffen.

Minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius

Voor de poging van het ministerie van Justitie en Veiligheid om de illegale surveillance­praktijken van de Nationale Coördinator Terrorisme­bestrijding en Veiligheid (NCTV) te legaliseren.

Stem op de grootste privacyschender van 2022

Met de Big Brother Awards vragen wij aandacht voor personen, bedrijven en overheden die een grove inbreuk hebben gemaakt op onze privacy.

Kom naar de uitreiking op maandag 13 februari!

Kom naar de Big Brother Awards 2022 uitreiking. Met onder andere spoken wordt artiest Onias Landsveld, kunst van Studio Julia Janssen en muziek van Shishani. Natuurlijk voelen we de grootste privacyschenders aan de tand en zetten we een bijzondere privacy­voorvechter juist in het zonnetje. De avond begint in de Brakke Grond op 13 februari 2023 om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur ben je welkom om alvast wat met ons wat te drinken.

Koop hier tickets

Veelgestelde vragen

Waar kun je kaartjes kopen? 

Je kunt via onze website een kaartje kopenEn support de Big Brother Awards met een kleine donatie.

Ik kan of wil niet fysiek aanwezig zijn. Kan ik het evenement live volgen of later terug kijken? 

Voor mensen die niet fysiek aanwezig kunnen of willen zijn, organiseren we een live stream. Die is vanaf 20:00 uur te volgen via onze website. Na afloop zal de gehele opname ook via onze website te bekijken zijn.

Is de lokatie rolstoeltoegankelijk?

De zalen in de Brakke Grond zijn gelijkvloers, er is voldoende plek voor rolstoelgebruikers, en hulphonden zijn welkom. Meld je ruim voor aanvang bij de balie, de medewerkers van de Brakke Grond zullen je dan indien gewenst graag assisteren. Er is tevens een toilet beschikbaar voor bezoekers met een fysieke beperking.
Personen die slecht ter been zijn en met de auto tot aan de deur willen komen, kunnen het beste vooraf contact opnemen door te mailen naar info@brakkegrond.nl of bellen naar +31 (0)20 622 90 14. Er is geen parkeergelegenheid voor de deur, je kunt wel worden afgezet.

Hoe kom ik bij De Brakke Grond?

Openbaar vervoer
De lokatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de tram naar halte Dam, Rokin of Spui, vanaf daar wandel je in ongeveer vijf minuten naar de Brakke Grond. De dichtsbijzijnde metrohalte is Rokin.

Parkeren
Parkeren kan langs één van de grachten in de buurt, maar het is vaak lastig om een plekje te vinden. Dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parkeergarage Rokin, Q Park De Bijenkorf op Beursplein 15, Mobypark Radisson Blu (reserveer hier) Parkeergarage Stopera op Waterlooplein 28, P1 Waterlooplein op Valkenburgerstraat of P1 Centrum op de Prins Hendrikkade 20a. Bekijk ook de mogelijkheden van P+R parkeerplekken aan de rand van stad. Je betaalt €8 per dag incl. openbaar vervoer om de stad in te komen.

Luister naar onze Big Brother Awards podcast special

Binnenkort vind je op deze plaats de Big Brother Awards podcast.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.