• Menu

0 recente resultaten

Een bedankje aan Proton en meer over onze bedrijfsdonateurs

Prominent aanwezig, bovenaan onze homepage, lacht een oranje knop met daarin de tekst Doneer je toe. Ook in onze artikelen, overzichtspagina's, rapportages, socials en nieuwsbrief is de mogelijkheid tot doneren zichtbaar aanwezig. Soms misschien een beetje afleidend voor jou als bezoeker, maar wel hard nodig. Bits of Freedom is namelijk een organisatie die volledig draait op inkomsten van particulieren, bedrijven en private fondsen. Inderdaad. We nemen nooit geld aan van Big Tech of de overheid en streven ernaar om zoveel mogelijk van onze inkomsten van individuele donateurs te ontvangen. We zeggen het vaak, maar het kan nooit genoeg gezegd; dus bij deze nogmaals een enorm DANKJEWEL aan alle supporters van Bits of Freedom!

Support uit verwachte hoek

Recent mochten we ook een welgemeend dankjewel zeggen toen we onverwachte support uit weliswaar verwachte hoek mochten ontvangen. In december ontvingen we namelijk bericht dat we waren geselecteerd als begunstigde van de jaarlijkse, door versleutelde en privacyvriendelijke e-maildienst Proton Mail georganiseerde, benefietactieLees hier alles over de benefietactie.! Samen met negen andere bekende organisaties, zoals Freedom of the Press Foundation en Artsen zonder Grenzen, mocht Bits of Freedom een bedrag van maar liefst $ 50.000 ontvangen. In het geheel door de funders en gebruikers van Proton, de Proton community, bijeengebracht via een loterij, veilingen en een extra bijdrage van Proton. Een particuliere- en bedrijfsdonatie in één dus.

Proton vraagt hun community de doelen te selecteren en geeft elk jaar via hun actie aan organisaties over heel de wereld die strijden voor online privacy, vrijheid van meningsuiting en andere humanitaire doelen. En ze zijn niet de enige. Zo zijn er meer dan 60 bedrijven die, al dan niet in natura, bijdragen aan de missie van Bits of Freedom.Kom hier te weten wie onze bedrijfssupporters zijn! Ook worden we elk jaar verrast door bijdrages van Bits of Freedom supporters die via hun werkgever een donatie doen.

Goed voorbeeld doet volgen

Een goed voorbeeld van het feit dat je ook vanuit het bedrijfsleven op kunt komen voor mensenrechten is Wido Potters, directeur van onze bedrijfssupporter BIT. Hij won hier afgelopen januari zelfs een Felipe Rodriquez Award voor!Lees hier het interview met winnaar Wido Potters van BIT. Omdat goed voorbeeld doet volgen, zul je de komende tijd meer horen over onze bedrijfsdonateurs en met name over de mensen erachter.

En nu we toch je aandacht hebben nog even dit: wist je dat je ook kunt nalaten aan Bits of Freedom, extra kunt doneren door gebruik te maken van belastingvoordeel via onze ANBI status én dat we een webshop hebben waarmee je ons indirect ook support?

En heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten op donateurs@bitsoffreedom.nl.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag