• Menu

0 recente resultaten

Verkiezings­uitslag belooft een strijd om de rechtsstaat

De verkiezingsuitslag vormt een enorme bedreiging voor de rechtsstaat. En daarmee voor iedereen die in vrijheid wil leven.

Van het afschaffen van de Eerste Kamer tot het discrimineren van mensen op basis van hun afkomst, godsdienst of seksuele geaardheid: de verkiezingsuitslag laat zien dat rechtvaardigheid, gelijkheid en mensenrechten niet vanzelfsprekend zijn. Sterker nog, de komende jaren zal hier keihard voor moeten worden gevochten.

Het is nu tijd om te handelen. Minimaliseer het opslaan van gegevens over mensen, verwijder risicoprofielen van servers, vernietig de algoritmen waarmee mensen worden geprofileerd en gediscrimineerd. De noodzaak om gezichtsherkenningstechnologie te verbieden is urgenter dan ooit. En we kunnen ons geen wetten veroorloven die het mogelijk maken dat met al onze communicatie wordt meegekeken. Of dat toezichthouders worden verzwakt.

Meer dan ooit tevoren zullen mensen tegen de overheid beschermd moeten worden.

Iedereen is daarbij nodig. Wij blijven strijden. We hopen jullie ook.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag