• Menu

0 recente resultaten

i ♥ technologie ✱ maar alleen onder mijn voorwaarden

Van het internet tot kunstmatige intelligentie en van Big Tech tot sociale media platformen: de afgelopen decennia is duidelijk geworden dat technologie ontelbare mogelijkheden biedt. Bij Bits of Freedom houden we van technologie. Leer Bits of Freedom kennen, ontdek hoe wij jouw grenzen beschermen en kom zelf in actie!

De impact van technologie op de samenleving is enorm. Nieuwe technologie gaat dan ook altijd gepaard met keuzes over wat voor een samenleving we willen. Hoeveel we ook houden van de zonnige kant van tech, we moeten de schaduwzijde niet uit het oog verliezen. We love technologie, maar alleen onder onze voorwaarden. Bescherm wat je liefhebt. Kom in actie!

Welke voorwaarden zijn van belang?

Wij vinden dat je je stem moet kunnen laten horen op sociale media, zonder dat dominante techbedrijven bepalen wanneer die stem wel en niet acceptabel is. We vinden dat je les moet kunnen volgen, zonder een Google- of Microsoft-account te hoeven hebben. Online shoppen? Graag, maar zonder dat jouw bank aan de haal gaat met je betaalgegevens. En het lieve of pikante berichtje dat je naar je nieuwe liefde stuurt? Die is nóóit bestemd voor de ogen van een Meta- of X-medewerker - of voor de politie. Dit zijn een paar van de voorwaarden die wij stellen aan het gebruik van technologie. Weet jij al wat jouw voorwaarden zijn?

Wat kun jij doen?

Eén van de snelste manieren om ons te helpen is door donateur te worden. Daarnaast kun je onze boodschap online en offline verspreiden en ons volgen, lees er hier meer over.

Over Bits of Freedom

Bits of Freedom is een Nederlandse NGO die, met een team van 14 mensen, dagelijks bezig is met het beïnvloeden en verbeteren van wetgeving en beleid door middel van belangenbehartiging, campagne, onderzoek en juridische actie - in Nederland en Brussel. Klik hier en leer Bits of Freedom beter kennen.

Op de hoogte blijven?

Probeer jij Big Tech uit je leven te houden? Abonneer je dan op een van onze nieuwsbrievenSchrijf je direct in voor onze nieuwsbrieven.. We brengen ook een tweewekelijkse podcast uit.

Let op! Nu volgen linkjes naar Big Tech!

Liever al je informatie gebundeld in een platformfeed? Volg Bits of Freedom dan op Twitter X, Instagram of LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons werk.

Donatieformulier

Word vandaag nog vaste donateur met het onderstaande formulier en krijg een mooi cadeau als bedankje!


Nog vragen? Stuur ons een e-mail op donateurs@bitsoffreedom.nl.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag