• Menu

0 recente resultaten

Nieuwe leden voor onze Raad van Advies

We nemen afscheid van Antoinette Hertsenberg en Ot van Daalen, maar mogen ook Haroon Ali, Petra Oldengarm en Justine Pardoen van harte welkom heten in onze Raad van Advies.

Twee keer per jaar komt een groep experts, met kennis op het gebied van recht, politiek, media en communicatie, het bedrijfsleven, kunst en technologie, bijeen om advies te geven aan Bits of Freedom over een aantal specifieke vraagstukken. Deze Raad van Advies is onafhankelijk en bestaat op dit moment uit 13 ledenBekijk hier een overzicht met alle leden van de Raad van Advies. die gedurende een vooraf bepaalde termijn zitting nemen in de raad.

Helaas hebben we vorig jaar afscheid moeten nemen van Antoinette Hertsenberg als lid van de raad en ook voor Ot van Daalen zit de termijn er bijna op. We weten zeker dat ze nog betrokken zullen blijven bij Bits of Freedom en danken hen bij dezen enorm voor hun inzichten in de afgelopen jaren!

We zijn echter ook heel blij dat we bij deze drie nieuwe leden van onze Raad van Advies aan je kunnen voorstellen! Haroon Ali, Petra Oldengarm en Justine Pardoen, van harte welkom!

Haroon Ali

Haroon Ali (1983) is freelancejournalist voor onder meer de Volkskrant en columnist bij het Noordhollands Dagblad. In 2020 verscheen zijn eerste boek Half, over zijn botsende identiteiten als Pakistaans-Nederlandse queer ex-moslim. Ali werd in 2021 uitgeroepen door Ster van de Toekomst door het COC, vanwege zijn inzet voor de regenbooggemeenschap. In 2022 maakte hij de veelbesproken tv-documentaire Het M-woord, over homoseksualiteit binnen de islam, die werd bekroond met de journalistieke prijs De Tegel, in de categorie Achtergrond. Ook won hij in 2023 de Rising Star Award bij de eerste Pan Asian Awards.

Ali werkt momenteel aan zijn tweede non-fictieboek, Spectrum, over de diverse en soms verdeelde lhbtiq+-gemeenschap, dat in november 2023 zal verschijnen, ook bij De Bezige Bij. Hij presenteerde tot voor kort ook de podcast Opgewonden, samen met Yora Rienstra, over seksualiteit in alle vormen en maten.

Petra Oldengarm

Petra Oldengarm is zelfstandig adviseur cybersecurityvraagstukken en adviseert in deze rol zowel de overheid als private organisaties over uiteenlopende strategische thema’s binnen het domein van cybersecurity. Ze is afgestudeerd in de technische informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heeft ze ervaring opgedaan bij diverse werkgevers, zowel in de publieke als private sector. Gedurende meerdere jaren is ze actief in het domein van cybersecurity, waarvan sinds 2018 als zelfstandig adviseur. Ook was ze gastdocent aan de Universiteit Leiden. Naast haar advieswerkzaamheden is Petra Oldengarm sinds de oprichting (parttime) directeur van Cyberveilig Nederland, branche organisatie van de cybersecuritysector in Nederland.

Justine Pardoen

Dr. Justine Pardoen (1959) is Neerlandicus (taalkundige). In 1995 pionierde ze in de online opvoedondersteuning (oprichting Ouders Online) en in het bijzonder de mediaopvoeding. Als specialist ‘jeugd en media’ schreef ze enkele boeken en adviseert ze ook scholen en jeugdprofessionals. Gevraagd én ongevraagd spreekt en schrijft ze over de risico’s van de digitalisering voor onze burgerrechten en in het bijzonder privacyrechten. Ze is een belangrijke stem in het debat over mediawijsheid en mediaopvoeding en heeft bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn over het belang ervan. Sinds 2014 leidt ze Bureau Jeugd & Media. Daarnaast voert Justine denk- en levensloopgesprekken in haar praktijk De Denkruimte.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag