• Menu

0 recente resultaten

Fix je privacy: voorproefje van onze nieuwe toolbox

We zijn meer online dan ooit. Daarom is het ook belangrijker dan ooit om je privacy goed te beschermen. Maar waar moet je beginnen? Op 10 november lanceren we onze volledig nieuwe privacy toolbox. We geven je nu alvast een voorproefje.

Een grote update van de Toolbox

Wij werken al een tijd aan een volledig nieuwe versie van onze Privacy ToolboxGa naar de bestaande Toolbox. Bij deze update van de Toolbox letten we specifiek op de toegankelijkheid. De website moet juist voor mensen met weinig digitale kennis te gebruiken zijn, zodat je de toolbox ook kunt tippen aan je familieleden of collega's. Je vindt in de Toolbox straks tips over onder andere veilige tools om te videobellen, hoe je een wachtwoordmanager gebruikt, hoe je de privacyinstellingen van sociale media aanpast, wat je kan doen om je internetverbinding thuis te beveiligen en hoe je Whatsappfraude kunt herkennen. Scroll naar beneden voor een voorproefje van de site!

We gaan rond de lancering op 10 november natuurlijk veel aandacht voor de toolbox vragen. Dat doen we met de campagne Fix je privacy! De Toolbox is dan ook te bezoeken via fixjeprivacy.nl En bij die campagne kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Hoe kan jij helpen?

  • Stuur een kaartje naar de mensen in je omgeving waarvan jij vindt dat ze hun privacy zouden kunnen verbeteren. Wil je dat helemaal in stijl doen? Bestel dan onze Fix je privacy ansichtkaarten.
  • Spread the word: deel alvast een bericht over de nieuwe toolbox op sociale media.¬†Je kunt dit beeld gebruiken en de #fixjeprivacy
  • Misschien kom je binnenkort in jouw omgeving wel een campagneposter tegen! Maak er een foto van en deel 'm.
  • We kunnen de Toolbox alleen maken en onderhouden dankzij de steun van duizenden donateurs. Overweeg om ook te doneren.
  • Je kunt ook doneren door ons Fix je privacypakket te bestellen. Daarin vind je: een ansichtkaartenset, stickervel, webcamcover en muismat. Leuk om zelf te gebruiken, of om weg te geven aan iemand die wel een fix je privacy-herinnering kan gebruiken. Als je vaste donateur wordt krijg je deze set gratis!
  • Wil jij als eerste een seintje krijgen als de toolbox online staat? Laat je mailadres achter en wij sturen je een mailtje zodra je de site kunt gebruiken.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Een voorproefje

Previous
Next

De Toolbox-redactie bestaat uit:

Alice, Anja, Bibi-Ann, Brian, Celeste, Dick, Duncan, Erik, Esma, Eva, Frens, Glenn, Harld, Idsard, Jasper, Leon, Liselotte, Maureen, Max, Mohammed, Najiba, Niels, Odin, Remco, Renushka, Robin, Ruben, Silvia, Suzan, Suzanne, Wessel.

De eindredactie is in handen van Nouska du Saar. Ze is een ervaren tekst- en onderzoeksredacteur en coördinator van projecten op het gebied van journalistiek en digitale veiligheid, zoals platform Publeaks.nl voor klokkenluiders en journalisten.

Het design wordt gemaakt door Multitude en de website wordt gebouwd door Instance.

We kregen steun voor dit project van het SIDN Fonds.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag