• Menu

0 recente resultaten

Herinnering naar Facebook en Google: wees redelijk en vergoed de schade

We hebben Facebook en Google een herinnering gestuurd. Beide bedrijven hebben na zes weken nog altijd niet de schadeclaim betaald die wij in juni bij ze hebben ingediend. Zowel Facebook als Google kregen van ons een claim van € 90.000 ter compensatie van alle uren werk die we de afgelopen periode ongevraagd aan hen moesten besteden.

We begrijpen dat ze het erg druk hebben bij Facebook en Google. Er viel onlangs een boete van vijf miljard dollarF.T.C. Approves Facebook Fine of About $5 Billion bij Facebook op de mat en ze worden om de haverklap ter verantwoording geroepen voor tal van misstanden. Google kwam deze zomer nog onder vuurGoogle luistert mee omdat het onaangekondigd mensen liet meeluisteren naar gesprekken van gebruikers. Dat onze schadeclaim niet binnen een paar dagen is afgehandeld, begrijpen we. Maar zes weken is wel erg gortig, dus trekken we toch weer even aan de bel.

Twee schadeclaims: Google en Facebook

Facebook en Google blijven vasthouden aan hun schadelijke verdienmodellen. Die gaan ten koste van onze online privacy en vrijheid. Bij Bits of Freedom voelen we ons gedwongen om een groot deel van onze tijd te besteden aan het bestrijden van het problematische gedrag van deze twee bedrijven. Dit is tijd die we liever ergens anders in steken. Bijvoorbeeld in het helpen van mensen om hun eigen beveiliging te verbeteren, of het tegenhouden van slechte wetsvoorstellen. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat de tech-giganten hier een schadevergoeding voor betalen.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag