• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom dient schadeclaim in bij Facebook en Google

We brengen een schadeclaim van € 90.000 in rekening bij zowel Facebook als Google voor alle uren werk die we de afgelopen periode aan hen moesten besteden.

Ondanks jarenlange kritiek blijven Facebook en Google vasthouden aan schadelijke verdienmodellen die ten koste gaan van onze privacy en vrijheid online. Als Bits of Freedom zijn we inmiddels een groot deel van onze tijd kwijt aan deze twee bedrijven, tijd die we niet ergens anders aan kunnen besteden. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat ze hier een schadevergoeding voor gaan betalen.

De algoritmes die bepalen welke video’s zomaar offlineZoals die van Women on Waves gehaald worden, trackers die ons gedrag volgen, beïnvloeding van het politieke klimaatFacebook liegt tegen de 2e Kamer: het zijn maar een paar voorbeelden van manieren waarop Google en Facebook het internet misbruiken. We helpen dus bij het maken van wetgeving om hun schade in te perken en geven voorlichting aan mensen die zich tegen deze datagraaiers willen beschermen.

Het is niet meer dan logisch dat Facebook en Google een schadevergoeding gaan betalen.

Hoewel we veel steun krijgen van individuele donateursWord ook een donateur!, van bedrijven die wél hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemenOnze bedrijfsdonateurs, en van een aantal fondsenLees meer over onze financiering, blijft het voor de organisatie lastig om genoeg capaciteit te vinden om haar werk te doen. Het geld van de schadeclaim zal dan ook volledig ingezet worden om deze techgiganten aan te pakken.

De door deze bedrijven veroorzaakte maatschappelijke schade is natuurlijk niet te repareren. Dit is wat ons betreft het minste wat ze kunnen doen.

De schadeclaims zijn hier te downloaden:

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag