• Menu

0 recente resultaten

foto Zaire Krieger

We stellen graag aan je voor: Zaïre Krieger

De komende tijd loopt Zaïre Krieger bij ons stage. Zij studeert Internationaal en Europees Recht en doet bij ons onderzoek naar de macht van de grote communicatieplatforms.

Zaïre stelt zichzelf voor:

Ik ben 23 jaar en naast mijn studie actief als spoken word artiest en freelance journalist (o.a. Oneworld en Dipsaus), waarbij ik me bezig houd met onderwerpen op het gebied van o.a. racisme, feminisme, en de LGBTQ+ community. Het zijn vaak juist de meest gemarginaliseerde groepen die het hardst worden geraakt door censuur en de macht van de grote platforms. Het zijn deze groepen die een vrij internet het meest nodig hebben, aangezien er in de traditionele media vaak geen ruimte is voor hun belangen. Mijn gehele carrière is gebaseerd op mijn passie voor mensenrechten en het beschermen van deze groepen, en bij Bits of Freedom zie ik dat iedere medewerker uit diezelfde passie werkt.

Bij Bits of Freedom zal ik bijdragen aan het dossier communicatievrijheidBekijk hier het werk dat Bits of Freedom op dit dossier doet.. Ik ga onderzoek doen naar de Amerikaanse FOSTA/SESTA wetten, die bedoeld zijn om mensenhandel tegen te gaan, en platforms aansprakelijk maken wanneer er seksuele handelingen aangeboden worden op hun site. Deze wetten hebben een slechte impact op sekswerkers, die juist online veiliger werken. Ik ga uitzoeken wat het effect is van deze wetten op Nederlandse sekswerkers en op de Nederlandse internetter.

foto Zaire Krieger

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag