• Menu

0 recente resultaten

Weet waar ik zoal naar luister (of: weet wat Spotify weet)

Spotify stuurde op verzoek een uitgebreid maar onduidelijk overzicht van Rejo’s gegevens. Wil je ook weten wat Spotify van Rejo weet, maar dus ook van jou? Deel je analyse van Rejo’s gegevens.

Spotify stuurde me een paar weken geleden een overzicht van de gegevens die zij over mijOok al geven organisaties je nu een vinger, je hebt recht op de hele hand heeft. Dat deed ze nadat ik hen daar om had gevraagd, waarbij ik me beriep op een recht uit de nieuwe privacyregels. Spotify gaf me al snel inzicht in de muziek die ik in de maanden ervoor had beluisterd. Maar het verstrekte overzicht was verre van compleet en daarom klopte ik opnieuw bij Spotify aan. Na een paar weken kreeg ik een uitgebreider overzicht van mijn gegevens.

Schijnbaar volledig maar zeker onduidelijk

Spotify stuurde me meer dan honderd digitale bestanden, in een open en gestandaardiseerd formaat. Handig, want daarmee is het met de computer verder te bewerken. Het lijkt er ook op dat dit een vrij compleet overzicht is. Maar wat ontbreekt is een uitleg. Welke informatie is opgenomen in welk van de bestanden. Hoe moet ik de informatie van de bestanden interpreteren? Daardoor ben ik misschien iets wijzer, maar ook niet meer dan een klein beetje. Een andere drempel voor dat inzicht is dat sommige van de velden, zoals IP-adressen en e-mailadressen, zijn gehashed en versleuteld.

Uiteraard heb ik ook daarover weer contact opgenomen met Spotify. Zij lijkt aan een structurele oplossing te werken:

“We are in the process of preparing a listing for public consumption of all of the items contained in the technical logs you received. We are working to get this information to you as soon as possible.”

Weet wat Spotify over Rejo weet

Daar is het nu op wachten. Als je net zo ongeduldig bent als ik en liever zelf eens wil snuffelen in de verstrekte gegevens, download hier alle verstrekte bestanden:

Voel je vrij om in mijn historie te neuzen. Als je iets interessants tegenkomt, stuur je me dan een email op rejo@bitsoffreedom.nl?

Dank, dank!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag