• Menu

0 recente resultaten

Waarom wij tot juli geen spreekverzoeken meer aannemen

Tot juli kunnen we helaas geen spreekverzoeken accepteren. We leggen graag uit waarom.

Spreekverzoeken?

We ontvangen elke week interessante uitnodigingen om te komen spreken op conferenties, bij werkgroepen, scholen en universiteiten, bedrijven en politieke partijen. We maken daarvoor graag tijd vrij. We vinden het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen nadenken over “onze” onderwerpen. En het is voor ons leerzaam om uit verschillende hoeken input te krijgen op ons werk. Dit jaar hebben we 91 spreekverzoeken ontvangen, waarvan we er bijna 60 hebben geaccepteerd. Daarnaast hebben onze vrijwilligers nog een stuk of 10 presentaties of workshops namens ons gegeven.

Maar deze week hebben we de keuze moeten maken dat we tot juli geen uitnodigingen meer zullen accepteren. De reden is simpel: er gebeurt teveel en we zijn met te weinig.

Er gebeurt teveel

Alleen al in Nederland zijn we te druk. Door de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdienstenDe "sleepwet" bijvoorbeeld. Maar ook het opzoeken van de grenzenNetneutraliteit van onze sterke netneutraliteitsregels door T-Mobile, het hackvoorstelHet hackvoorstel en de modernisering van het Wetboek van Strafvordering houden ons bezig. Daarnaast proberen we onze onderwerpen dichter bij de burger te brengen door Privacy Café’sPrivacy Café, de Big Brother AwardsBig Brother Awards en bijvoorbeeld onze activiteiten rondom BevrijdingsdagBits of Freedom x Bevrijdingsdag. Tussen de bedrijven door bereiden we ons voor op de toekomst (die ons steeds vaker inhaalt): onderwerpen als de rol van platforms in de maatschappij, het Internet of Things en profilering hadden gister onze aandacht nodig. Tot slot leveren we op Europees niveau een bijdrage aan het werk van EDRiEuropean Digital Rights en ook daar is het momenteel drukker dan ooit.

We zijn met te weinig

Daar tegenover staat dat het team van Bits of FreedomWie zijn wij? bestaat uit 6,5 FTE. Samen met onze vrijwilligers kunnen we desondanks toch een heleboel voor elkaar boksen. En daar zijn we trots op. Maar dat lukt alleen door scherpe keuzes te maken. Één van de dingen waar de dit kwartaal niet aan toe gaan komen zijn de spreekverzoeken. Dat vinden we ontzettend jammer, maar er speelt simpelweg teveel dat nú onze aandacht nodig heeft. En om een spreekverzoek goed te doen, is tijd nodig. Die ontbreekt.

Wat kun jij doen?

Wil jij – net als wij – ook dat we meer kunnen doen? Dan is dit misschien het moment om ons te steunenZo kun jij bijdragen!, en anderen te vragen hetzelfde te doen. En wij gaan morgen weer met dezelfde vechtlust voor jouw internetvrijheid staan.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag