Vrijwilligers gezocht: zet je in voor internetvrijheid op 5 mei!

Wil jij je als vrijwilliger voor Bits of Freedom inzetten op Bevrijdingsdag? Lees gauw verder!

Maak je sterk voor internetvrijheid op 5 mei!

Op 5 mei vieren we dat we in een vrije, democratische rechtsstaat leven. Dat is ook in Nederland niet vanzelfsprekend. Digitale technologie geeft burgers grote vrijheid, maar maakt ons ook kwetsbaar. Het is maar goed dat daar steeds meer aandacht voor is! Op zaterdag 5 mei willen we op elk Bevrijdingsfestival in Nederland aandacht vragen voor internetvrijheid. Daarvoor zoeken we vrijwilligers!

Wat is "Vrijheid EXPOsed"?

Het is 2045. De afgelopen decennia hebben burgers zich steeds weer uitgesproken tegen inbreuken op de privésfeer. En met succes: beleidsmakers en bedrijven hebben onder maatschappelijke druk een einde gemaakt aan privacyschendingen! Adverteerders zijn teruggefloten, massasurveillancewetten teruggedraaid en burgers worden niet meer getracked en geprofileerd. Jouw internet is weer jouw zaak!

Het Rijksmuseum voor Digitale Artefacten organiseert een tentoonstelling die terugblikt op de tijd waarin privacyschendingen nog wél de normaalste zaak van de wereld waren. Speciaal voor de avontuurlijke bezoeker heeft zij een speurtocht uitgezet: speel mee en maak kans op een antiek artefact!

Wat is mijn rol als vrijwilliger?

Vrijheid EXPOsed is een informatiezuil en serious game in één. Spelers kunnen vijf puzzels oplossen en maken kans op een mooie prijs. Slenterende bezoekers kunnen de informatie rustig lezen zonder mee te hoeven spelen. Als vrijwilliger deel jij spelmaterialen uit aan bezoekers die daarom vragen. Je controleert ingevulde puzzelboekjes en reikt prijzen uit aan bezoekers die alle puzzels hebben opgelost. Je ontvangt van tevoren uitgebreid informatie zodat je makkelijk alle vragen van bezoekers kunt beantwoorden. Ook kun je komen naar de oefen-middag in Utrecht zodat je als een echte pro aan de slag kunt.

Wat moet ik kunnen?

  • Jij vindt het leuk om mensen te woord te staan.
  • Je bent op zaterdag 5 mei tussen 11:00 en 17:00 beschikbaar.
  • Je ontvangt een week van tevoren van ons een pakket met uitleg over het spel en informatie over Bits of Freedom. We organiseren op 21 april een oefen-middag zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Deelname hieraan is niet verplicht, maar wel leuk! Afgezien van de informatie die je van ons ontvangt, heb je geen voorkennis nodig.
  • Bits of Freedom is constructief en respectvol, tolerant en politiek neutraal. Het is noodzakelijk dat je dit moeiteloos kunt uitdragen.

Ik meld me aan!

Ja, ik ben op 5 mei tussen 11:00 en 17:00 beschikbaar. Ik zet me graag in voor internetvrijheid!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.