• Menu

0 recente resultaten

Kijk 17 januari mee naar de livestream over het sleepnet!

Over een kleine 24 uur is het dan zover: onze livestream over de sleepwet is begonnen. Een uur lang alles over de wet, wat er niet goed is en wat er echt beter moet. Kijk je mee?

Jouw stem tegen helpt Nederland

Het zal niet als een grote verrassing komen: wij vinden de sleepwet maar een matig plan. Wij gaan de komende maanden dan ook stevig campagne voeren tegen de wet. Daar hoor je binnenkort meer over! Maar, voor ons betekent dat niet dat er geen wet voor de geheime diensten moet zijn. We vinden dat de geheime diensten goed werk doen en een goede wet verdienen. Net zoals iedereen in Nederland een goede wet verdiend. En deze wet is dat niet. De wet moet beter en een stem tegen deze wet op 21 maart 2018 helpt daarbij.

In een live-stream leggen we uit wat er beter moet

Wij willen graag uitleggen waarom wij deze wet niet zien zitten, hoe de wet er dan wel uit zou moeten zien en waarom deze wet jouw tegenstem verdient. Dat kunnen we opschrijven – dat gaan we ook doen – maar we willen het ook graag laten zien. Daarom organiseren we op 17 januari een live-stream over de wet. Die kun je hier volgenHier kun je de stream volgen. Volg die stream!.

We gaan daarin praten over onze vijf grootste pijnpunten: het sleepnet, internationale uitwisselingen van onbekeken gegevens, hacken, realtime toegang en het toezicht op de geheime diensten.

We stellen je graag voor aan onze gasten

De kritiek op deze wet wordt breed gedeeld. Dat laten we graag zien door een aantal critici aan het woord te laten. Zo komt Nina Boelsums, een van de initiatiefneemsters van het referendum, langs. Daarnaast zal Nine de Vries van Amnesty Nederland vertellen hoe zij naar deze wet kijkt. En Tijmen Schep zal vertellen welke risico’s er kleven aan surveillance. De presentatie is in de kundige handen van Roel Maalderink.

We leggen uit waarom Nederland een betere wet nodig heeft

Doe je mee?

We zullen live ook vragen beantwoorden. Dus heb je vragen over de dingen die je hoort of denk je: waarom wordt daar niet over gepraat? Stel ze! Via de mail, Twitter of Facebook. Onze directeur Hans de Zwart zal tijdens de livestream de sociale media in de gaten houden om je vragen te beantwoorden en een aantal daarvan zullen ook tijdens de stream aan tafel behandeld worden.

Tot slot: alvast een megabedankje aan EngageTV!

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag