• Menu

0 recente resultaten

Bits of Freedom voert campagne voor een betere wet: stem tegen!

De komende twee maanden staan voor ons in het teken van campagne voeren voor een tegenstem bij het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Mede dankzij de subsidie die wij ontvangen van de Referendumcommissie pakken we groots uit, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen overtuigen om ons stemadvies over te nemen en op 21 maart een tegenstem uitbrengen.

De nieuwe wet voor de geheime diensten is ons niet vreemd. De afgelopen jaren hebben we de ontwikkelingen op de voet gevolgd, gevraagd en ongevraagd advies gegeven om de wet te verbeteren, onze achterban geactiveerd om hun zorg uit te spreken en probeerden we zoveel mogelijk mensen te informeren over de gevolgen van de wet. Tóch is de wet vorig jaar, ondanks de vele gebreken, door de Tweede Kamer en Eerste Kamer aangenomen. Straks krijgen miljoenen Nederlanders een brief op de mat om hun stem uit te brengen over deze wet. Nu zijn wij aan zet om uit te legen waarom een tegenstem zo belangrijk is om de wet te verbeteren.

Livestream voor eenbeterewet.nl

Op woensdag waren we live! In een speciale uitzending vanuit de Engage! studio in Amsterdam presenteerden wij onze boodschap die we de komende weken zullen uitdragen. Presentator Roel Maalderink ging in gesprek met onze onderzoekers David Korteweg en Ton Siedsma en vele andere gasten over de pijnpunten in de wet. Onze boodschap: een stem tegen de Sleepwet is een stem voor een betere wet. Vanaf 1 februari vind je op eenbeterewet.nl onze campagnesite voor het referendum. Houd deze dus goed in de gaten!

Kijk hieronder de livestream terug:

Advertenties

Op de publieke omroepen en in landelijke kranten zullen we campagne voeren om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze boodschap. We sturen mensen door naar speciale pagina’s op onze campagnesite om te leren dat de wet verbeterd moet worden en met praktische informatie over de gang van zaken op 21 maart. Kom je de advertentie tegen? Deel je krant dan met de buren, of leg deze in je lokale koffietent open neer op onze advertentie.

Straatcampagnes

Hiervoor vragen we jullie om hulp! Voor iedereen die campagne wil voeren namens Bits of Freedom stellen wij campagnepakketten ter beschikking. Je ontvangt van ons pamfletten, buttons, stickers en herkenbare windbreakers. Ook helpen we je met eventuele administratieve verplichtingen indien dit nodig is voor het uitvoeren van een straatcampagne. Wil je ook meehelpen? Geef je dan nu op als referendumvrijwilliger!

Nodig ons uit!

Zoals altijd kan je via onze website een spreekverzoek indienen, en proberen wij intern de juiste persoon te vinden. Voor het referendum vinden wij het belangrijk om dit zo vaak mogelijk en op zoveel mogelijk plekken te doen. Dus als je een evenement organiseert waarbij je in discussie wilgaan over de wet, of je ons de kans wil geven onze boodschap aan een groep toehoorders over te brengen: dien dan een spreekverzoek in. Wij zetten ons zo goed mogelijk in, ook samen met een aantal geweldige vrijwilligers, om op zoveel mogelijk verschillende evenementen aanwezig te zijn.

Op 1 februari gaat dus onze campagnesite eenbeterewet.nl online. Op deze site vind je alle praktische informatie over de verbeterpunten in de wet, een agenda met onze campagne activiteiten, posters om uit te printen en thuis op te hangen en alle informatie die je nodig hebt om zélf ook campagne te voeren.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag