• Menu

0 recente resultaten

Privacy op het toneel: ontmoet de cast van de Big Brother Awards

Een groep schrijvers, muzikanten en acteurs laat zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving, Wannacry, de sleepwet en alle andere relevante onderwerpen. Vorig jaar leidde dit o.a. tot een anonieme cowboy met een net zo anoniem lied, een uitlaatservice voor privacywaakhonden en een cursus "liegen met grafieken". Ontmoet de mensen die de Big Brother Awards maken.

Presentatie: Cripta Scheepers en Oscar Kocken

De presentatie is in handen van Cripta Scheepers en Oscar Kocken. Cripta studeerde in 2015 af en ontving een jaar later al lof voor haar rol in Watskeburt?! - de musical. Oscar werkte onder andere met Lucas de Man en Abdelkader Benali, en richtte samen met Greg Nottrot de veelgeprezen satirische theatershow Orde van de Dag op. Deze zomer was hij op televisie te zien met het NTR-programma Zomaar Een Gast en zijn grappen zijn te horen in Spijkers Met Koppen.

Tekst: Daan Windhorst en Oscar Kocken

Oscar schrijft de voorstelling met Daan Windhorst. In 2016 schreef Daan met Lucas de Waard e.a. Watskeburt?! - de musical, en bracht hij zijn eerste boek uit: Gifjes. Eerder schreef Daan onder meer voor Daria Bukvić, Oostpool en de Orde van de Dag. Hij is één van de makers van Het Torentje, dat deze zomer van De Volkskrant vier sterren kreeg en door de Theaterkrant werd omschreven als een "perfecte voorstelling over politiek en de alledaagse waanzin van regerend Nederland".

"Ik wil in deze show een antwoord formuleren op de vraag "wat kunnen we doen". Welke bedrijven moeten we vermijden, welke camera's moeten we afplakken en op welke politici moeten we nooit, nooit meer stemmen?"

Daan Windhorst

Muziek: Jan en Keez Groenteman, Aaron Raams en Daniel Rose

De muziek voor de Big Brother Awards wordt geschreven door Jan Groenteman en Keez Groenteman. Jan Groenteman ken je van Groenteman & Vrouw, Het Klokhuis, Oostpool of Paul de Leeuw. Keez Groenteman vergezelt zijn broer vaak op het podium en was daarnaast de zanger van Lola Kite (met Bram Vervaet, Jacco Gardner en Jasper Verhulst). Op het podium worden zij aangevuld door Aron Raams en Daniel Rose, beter bekend als de gitarist van C-Mon & Kypski en tegenwoordig SKIP&DIE.

Acteurs: Anna Keuning, Myrthe Huber, Erik van der Horst en Pieter van der Sman

Anna Keuning speelde onder andere voor Oostpool en ‘t Barre Land, en was te zien in Flikken Maastricht, de nieuwe online serie B.A.B.S en Watskeburt?! - de musical. Myrthe Huber studeerde dit jaar af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en was dit voorjaar te zien in de jeugdvoorstelling Lear.

Anna in B.A.B.S. en Myrthe in Lear.

Erik van der Horst werkt bij onder andere Oostpool, Orkater en Theatergroep MAX als acteur, componist en musicus. Voor de voorstelling De Terugkeer van Hans en Grietje is Erik genomineerd voor de Musicalaward 2016 'Beste Muziek'. Pieter van der Sman is sinds 2001 verbonden aan het Nationale Theater. Hij speelde onder andere één van de broers in Elementaire Deeltjes en Volkert van der Graaf in Volkert & Mohammed. Op dit moment is hij te zien in de zesdeligte theaterthriller The Nation.

Erik bij de Big Brother Awards 2016 en Pieter in The Nation.

Over de Big Brother Awards

De Big Brother Awards 2017 is een theatershow, spoedcursus privacy en prijsuitreiking in één. De voorstelling wordt eenmalig opgevoerd in de Stadsschouwburg Amsterdam op maandag 11 december. In literaire speeches, liedjes en sketches worden toekomstvisies geschetst en morele standpunten uitgelegd, ontleed en op de kop gezet. Ook worden er drie prijzen uitgereikt. Wie worden de grootste privacyschenders van 2017, en durven zij op deze avond zelf in de schijnwerpers te stappen?

Mede mogelijk gemaakt door:

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag